Hoe maakt u het? De roze taart

zaterdag 9 juli 2011


Roze mag dan pijn doen aan mijn ogen, deze roze taart is waarlijk niet te versmaden. Zeker niet als hij tsjokvol verse aardbeien of ander rood fruit zit. Oorspronkelijk, toen Oon nog een klein Oontje was, ging deze taart door het leven als 'de witte taart'. Toen Oontje zelf kleine Oontjes kreeg, drukten zij er hun stempel op en werd het 'de roze taart'.

Zin gekregen? Een roze taart is klaar op een kwartiertje. Wel nog even geduldig post vatten voor de koelkast om ze te laten opstijven.

Wat heb je nodig?

- 500 gram (magere) platte kaas
- 200 gram suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- gelatineblaadjes (15 gram in totaal)
- 2,5 dl opklopbare room
- vers rood fruit om te mixen tot sap, te verwerken in de taart en als versiering


Hoe ga je te werk?

1. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met lauw water zodat ze week worden.
2. Meng kwark, suiker en vanillesuiker met het rode fruit. Mix het fruit als je niet houdt van volledige bessen/aarbeien in je taart.
Hou wat fruit over om te mixen en te versieren.
3. Mix wat fruit en warm lichtjes op in een pannetje.
4. Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp uit en leg ze in het pannetje. Goed roeren tot alles is opgelost.
4. Roer het gelatinemengsel door het kwarkmengsel.
5. Klop slagroom stijf en spatel het er voorzichtig door.
6. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
7. Versier met aardbeien of bessen.

Smakelijk!

taart

19 opmerkingen:

  1. O jammie! Deze komt op m'n verlanglijstje te staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjiens. Er komt spontaan een hongerke in mij op.

    Misschien ook het proberen waard: een blauwe versie (met bosbessen) Of een groene (met gigantisch veel kiwi's erin). Oh fantasie, waar leid je mij toch weer heen op deze zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ "me", niet zeer zoet, nee. Integendeel. Je maakt het zo zoet als je zelf wil, maar mierzoet is ze niet.
    @ celestine: kiwi's? Ik denk het niet. Al ooit eens een gemixte kiwi gegeten? Dat is bitter, jong.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Of misschien met een bodempje van Bastogne-koeken, hmmmm ... Ziet er in elk geval geweldig smakelijk uit, en op zo'n schoon bord! Ik kan mij de tafel al helemaal voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mmmm. Die wil ik ook wel eens maken. Ziet er echt heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmmm! Een roze taart zou hier niet enkel bij de meisjes in de smaak vallen....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmm, daar kunt ge inderdaad ook heel wat lekker bodemkes bij verzinnen, en vanalle bessen inkappen! lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En deze voegen we ook weeral toe aan ons lijstje "dingen die we gaan maken wanneer we ooit leren koken"!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mijn verjaardag komt eraan... en ik was nog op zoek naar de perfecte verjaardagstaart... ik denk dat ik deze eens ga proberen. Ziet er heerlijk uit! Mmmmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wel, ik hou ook niet van roze, maar deze ziet er wel lekker uit! Of allez, 't feit dat het met rode vruchten is, DAT maakt dat het er lekker uitziet. Ooit maak ik ze, maar dan wel vegetarisch... Merci voor 't recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @ la merlette blanche: een vriendin van mij ging het proberen met agar-agar i.p.v. gelatinne. Of bedoelde je dat niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Inderdaad, ik zou ook agar-agar in de plaats gebruiken. Nog nooit mee gewerkt, maar moeilijk kan dat niet zijn zeker? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. mama van marit20 juli 2011 om 15:05

    Ik volg je blog al eventjes. Net je roze taart uitgeprobeerd, maar dan met volle yoghurt ipv platte kaas. Stijft ook goed op, en maakt het waarschijnlijk minder zwaar. Het werd een heerlijk taartje, waarvan er nu nog maar een ministukje in de koelkast staat...

    BeantwoordenVerwijderen