New York by night

dinsdag 8 november 2016


September in New York is zalig nazomeren. De zon gaat al om 19.00u onder, dus er was volop tijd om zonsondergangen te zien en daarna nog uren in de stad rond te slenteren. We hadden een appartement op de vijfde verdieping met een rooftop waar we écht zé-ker eens gingen eten om de zon te zien onder gaan, maar het is er gewoon nooit van gekomen. Zonsopgangen, dat wel. Of toch voor de vroege vogels met een jetlag.

De meeste avonden brachten we op Manhattan door, waar uiteraard genoeg te doen is, 's avonds. It's the city that never sleeps en er zijn rooftop bars galore als je tenminste de juiste outfit aan hebt (niet, zo bleek, best op voorhand checken). De meeste avonden liepen we gewoon maar wat rond. Dat klinkt mak, maar met ruim 120 stapkilometers op de teller zaten we toch heel weinig op ons lui gat. Zo verzeilden we op het San Gennaro feest in Little Italy, wat druk en gezellig was, maar hopeloos om een eettent vinden waar je geen uren moest aanschuiven. We zagen Selah Sue in The Bowery Ballroom, wat hoogst onverwachts was, en waar onze mond van verbazing openviel (enfin, de mijne toch). We wandelden allerlei buurten door, (Chinatown, Brooklyn Heights, ons eigenste Williamsburg...), bleven hangen in een gezellig Bryant Park waar mensen aan tafels gezelschapsspelletjes speelden en waar je een ritje op een oude draaimolen kon maken, we wandelden Brooklyn Bridge over, trokken naar Grand Central station en zagen duizenden lichtjes. Om maar te zeggen: je hoeft zelfs nog niet eens iets te doén om een fijne avond te hebben. (Uiteraard met dank aan wreed schoon nazomerweer dat mij er eind september nog liet uitzien alsof ik net van een Spaans strand was teruggekomen.)

Qua zonsondergang kon deze wel tellen. Place to be: Brooklyn Heights Promenade!

Sunset @ Brooklyn Heights

Ik heb niet het meest fantastische toestel om nachtelijke foto's te maken, maar als ik deze foto's zie voel ik die warme zomerlucht zo weer op mijn vel.

Sports fields, Brooklyn Heights
brooklynbridge1
G3

· Sports fields in Brooklyn Heights ·
· Brooklyn Bridge ·
· Lady Liberty and Lower Manhattan seen from Brooklyn Bridge ·

Merry-go-round in Bryant Park, NYC
DSC_0237
Grand Central Station

· Merry-go-round in Bryant Park ·
· water tank ·
· Grand Central Station

DSC_0479
Chinatown, NYC
Tail lights

· Chinatown ·
· Little Italy ·

Zin in meer New York?
· New York, first impressions
· New York, de klassiekers

12 opmerkingen:

 1. Zalig! Wij waren in 2008 in september in NYC. Heerlijke periode om daar te zijn, al hebben de andere seizoenen ook hun charmes. Nu zijn we gebonden aan de (dure) schoolvakanties, dus de volgende keer zal nog even op zich laten wachten, alhoewel verblijf de laatste jaren stilaan onbetaalbaar geworden is. Via welke site hebben jullie een appartement gehuurd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via AirBnB. Altijd al goeie ervaringen mee gehad en de eigenaar van ons appartement communiceerde heel vlot. Niets dan lof, eigenlijk, over deze plek.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip! Eens even checken wat hun aanbod in NYC is. :-)

   Verwijderen
 2. Het maakt mij warm te lezen hoe je nog steeds nageniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh... het genieten heb je zo vervat in je foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, wij zijn ook een reisje aan het plannen voor NY IN 2017. Alle tips welkom. Kan je en link van jullie airBNB doorgeven ? alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij huurden dit appartement: https://www.airbnb.com/rooms/3440920

   Verwijderen
 5. Heerlijke beelden en ook even wegdromen (dat mag, hé?).
  Deel je ook nog even je AirBnB adresje? :)

  BeantwoordenVerwijderen