Adopteer eens een paard

dinsdag 18 mei 2010


Zoon heeft een liefde voor paarden. Al lang. Al heel lang. Eigenlijk van zodra hij 'paard' kon zeggen. Die liefde wisselt af en toe met zijn liefde voor poezen, maar door de band genomen is ze heel standvastig. Het lag dus voor de hand dat we ooit iets met paarden zouden doen. Rijlessen wil hij (nog) niet, hoewel we daar al herhaaldelijk op aandrongen. Toen zijn verjaardag eraan zat te komen en we tegelijk nog aan het bekomen waren van een overdosis sint- en kerstcadeautjes kwam het Lief met volgend idee op de proppen. In plaats van het zoveelste stuk speelgoed kreeg hij een paard cadeau. Geen volbloed paard in een manège met alles erop en eraan. Nee, een paard dat echte zorgen nodig heeft. In Laarne vangt The Old Horses Lodge oude/verwaarloosde/in beslag genomen paarden op. Ze draaien grotendeels op bijdragen van sympathisanten en helpende handen van vrijwilligers. Voor een klein bedrag kan je meter of peter worden van een dier en dan mag je altijd gaan kijken, of helpen met voederen, of borstelen, of eens een ritje maken (al kunnen niet alle paarden dat aan). Leuk voor het klein grut!
Elke eerste zondag van de maand gooien ze de deuren open voor iedereen. Dus als u van 't Gentse bent en eens wil kijken: 6 juni is hét moment.

5 opmerkingen:

 1. Och wat een tof idee!
  Is dat zijn paard op de foto?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ik had van deze "lodge" al eens gehoord, ik denk dat er al eens een reportage over op tv was. Jammer genoeg ligt Laarne hier niet meteen om de hoek, anders was ook mijn paardengekke dochter daar gegarandeerd niet weg te slaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo een tof idee!! Wat vond hij er van?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij vindt het super! We zijn er ondertussen al een aantal keer geweest. Nooit erg lang, gewoon eens goeiedag zeggen aan 'zijn' paard.
  @ Tess: dat is het linkse, de grootste van den hoop. Uiteraard :-)
  Ik heb het meer voor die witte. Die is echt lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super idee!
  T is hier niet in de buurt, maar zal er eens
  met manlief over hebben om toch een donatie te doen.
  Ons dochtertje kan dan zeggen dat ze meter is :-)
  Ook zag ik dat je paarden kan opvangen , zit ik ook over te denken, heb de ruimte en de tijd....en ze verdienen toch een 2de kans...

  Dank je wel voor de site.

  Liefs priscilla

  BeantwoordenVerwijderen