A thing of beauty...

vrijdag 4 juni 2010


... is a joy forever, zei Keats. Hell yeah, he was right! Dat bedacht ik toen ik daarnet alles uitpakte. Voorzichtig, als ging het om een hoogst breekbare schat. Een minuutje daarvoor had de postbode (om welgeteld 4 minuten over 7, samen met een verontschuldigend "Het is een beetje vroeg, hé, mevrouw?") een pakje in mijn handen geduwd. Wel, pak, eigenlijk. Het pak waar ik als een klein kind had naar uitgekeken. Vier dagen lang. Vier hele dagen. Inhoud: acht boeken. Acht. En ik had het nog beschaafd gehouden.
Boeken met prints en patronen, vol zalige ideetjes, van Retrodepot, Lotta Jansdotter en Sukie. Mijn kop vol inspiratie. Geen goede timing, zegt u? Inderdaad. Maar als ontspanning kan het wel tellen. Wellicht niets dat ik niet op het wereldwijdeweb kan vinden, maar geeft toe, een boek, dat is gewoon duizend keer beter dan een webpage. En handiger ook in bed, of in den hof.


En gisteravond viel Dochter ook al in de prijzen. Mme Li maakte een rokje. Het swaprokje, waarbij ik nog aan mijn deel moet beginnen.
Een vroeg verjaardagscadeau. Merci, Li!

9 opmerkingen:

 1. De lay-out van die boeken is ook niet mis;-).

  Dat dikke "patterns" boekje had ik met de kerstdagen bij de Standaard zien liggen. Er is daar een hele reeks van, denk ik.

  Zitten daar ook CD'tjes bij met de patroontjes vectorieel?
  Ga je de patroonjes gebruiken voor naaiwerk of iets grafisch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Véél te gevaarlijk om naar je links te kijken. Nu wil ik ook bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat dikke boek van Patterns heb ik ook! Zalig boekje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die boeken verslavend! In die boeken van Lotta kan ik gewoon ook gezellig zitten bladeren, maar die patterns ken ik niet, ik zal snel eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Ilse: ja, er zitten ook cds bij, maar daar moet ik nog eens naar kijken. Vroeger was ik heel erg into het grafische. Kaartjes ontwerpen en zo, maar dat ligt al een hele tijd stil. Misschien tijd om opnieuw te beginnen...
  Dus voorlopig blijft het bij bladeren én genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat ziet er pas inspirerend uit! Genieten maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtige boeken, retrodepot en sukie heb ik ook

  BeantwoordenVerwijderen
 8. aah, help,

  ik heb een uitgebreide kijk genomen op Sukie-shop, maar kan dat boek met strijkpatronen nergens vinden. kan je zeggen waar op de site dat ik t kan vinden? bedankt!

  Leen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Leen: ik heb het gekocht op Amazon UK. Hier vind je de link:

  http://www.amazon.co.uk/Sukie-Iron-Craft-Pad/dp/0811866610/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1278435121&sr=8-1

  BeantwoordenVerwijderen