Ik ga op reis en ik neem mee...

donderdag 15 juli 2010


Pulp! Yes! Een boek dat mij niet van mijn sokken zal blazen, noch voor enige intellectuele hoogstandjes zal zorgen. Maar allé, op de momenten waarop ik niet achter mijn kroost zal aanhollen of hen boven water hoef te houden in het zwembad, hoop ik toch een boek te kunnen uitlezen. Ook al is het à rato van 2 pagina's per uur. Daarom, en geheel daarom heb ik mij in die boekenwinkel zonder naam voor de luttele som van twee eurotses het boek "Van min negen naar plus een!" aangeschaft, van niemand minder dan Jools Oliver. Wenkbrauwgefrons is toegelaten. Zowel over het boek als over de auteur. Die is in de Vlaanders wellicht beter bekend als mevrouw Jamie Oliver. Ik las er ooit een stukje uit in een of ander vrouwenblad en vond dat toen wel ok. Toen, zijnde zowat 5 jaar geleden, toen de zwangerschapshormonen mijn lijf nog in overvloed bevolkten.

Dus. Voor 't zelfde geld ben ik volledig afgekickt van die zwangerschaps- en babyverhalen, wat me eigenlijk niet zou verbazen. Met andere woorden: het kan goed zijn dat ik het een hoop gezwets vind. But even if, dan hoop ik dat het me toch enige tijd van het kindergekweel zal houden, ook al is dat wellicht ijdele hoop en zal die 'enige tijd' wellicht vlotjes uit te drukken zijn in seconden. "Ssstt, mama leest!" + bijbehorende blik should do the trick. I hope.

Anyhow, ik kijk écht uit naar de vakantie, mocht dit ondertussen niet duidelijk zijn geworden.
De Arty family meets de Sporty family. Benieuwd wat dat gaat geven.


P.S. En voor degenen die zich afvragen waarom ik er steevast Engelse tussenwerpsels en idiomen tussengooi: omdat dat als taalkundige gewoon altijd eerst in me opkomt en ik soms zelfs geen Nederlands equivalent kan bedenken. Beetje overdreven, maar you get the gist. (Opzoeken wat dat betekent is niet verboden.)

13 opmerkingen:

 1. Grappig over die Engelse tussenwerpsels. Ik moest je stukje herlezen voor het me opviel. Met al het Engels om ons heen, klinkt dat gewoon heel vlot en natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe, schitterend geschreven en zoooo herkenbaar :-)
  Geniet er van, wij gaan dat ook proberen doen!
  De gestolen momentjes rust zullen deugd doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet van je vakantie!

  Hier gaat Stieg Larsson mee op vakantie, ook al wordt het een ambitieus project ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijne vakantie & neem voor de zekerheid nog een ander boek mee :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van je vakantie in Tsjechië en veel zon- en waterpret gewenst! Neem misschien nog een couture tijdschrift mee ter inspiratie... Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem altijd een hele stampel lectuur mee op congé om dan nadien altijd te moeten vaststellen dat dat lezen er eigenlijk niet echt van gekomen is ;-). Ontgoochelend soms.
  En "Arty family meets de Sporty family"? Gaan jullie met een ander gezin op vakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Ilse: ja! Zij zijn heel sportief, wij niet zo :-) Maar ja, wij zijn dan wel heel 'arty' :-) Ik zie het wel zitten, ook al is het de eerste keer dat we dat doen. Ik hoop eigenlijk dat onze kinderen ons dan wat meer met rust zullen laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Neem maar wat extra boeken mee want je hebt het zo uit! Heerlijk boek om te lezen ;-)
  Veel plezier!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er een echt meisjesboek uit met roze en paars. Eerder iets voor Oontje :-)
  Geniet van de rust als die er is. Toedeloe!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb net hetzelfde, ik gooi overal Franse uitdrukkingen tussen omdat het Nederlandse equivalent me vaak ontsnapt.

  Heel veel plezier op reis! Geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb 't boekje gelezen toen ik zwanger was. Ook naar aanleiding van een fragment in (was het?)Libelle(?). Niet echt een hoogvlieger, maar er zitten herkenbare dingen in... Wat ze kookt voor haar kindjes is ook wel inspirerend :-) Maak er een tof verlof van!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb dit vorig jaar als vakantieboek meegenomen, op dat moment zo zwanger als een ei, gelukkig van het tweede. Herkenbaar, maar ik heb vaak uitvoerig met m'n ogen gerold: zo'n stresskonijn! Wel grappig...
  Ijverig wijf Katleen

  BeantwoordenVerwijderen