For the love of my Daughter, ofte Het Lot

donderdag 5 augustus 2010


Ondergetekende is nogal down to earth. En gelooft eigenlijk enkel in zichzelf. Allé, als er iets moet gebeuren in huis dan toch. En dus stuurde ik de kroost richting grootouders, het Lief off to work en nam me voor om twee volle dagen te spenderen aan het schilderen van Dochters kamer. De kamer waar ze al zo lang om vraagt. De kamer mét een bureautje en haar eigen stiften en plaats voor de pop. De kamer die van hààr alleen is en die ze niet meer moet delen met die kleine broer. De kamer waar mama alles mag voor kiezen als hij maar van haar alleen is. En snel wordt afgewerkt. En precies daar knelt het schoentje.

Het Lief en ik, wij zijn denkers. Doen is niet zo erg aan ons besteed. Dat gaat zo al van generatie op generatie, dus dat zal wel ergens in de genen zitten. Handige Harry's zijn dun gezaaid in onze families en dus rapen wij ofwel al onze moed bijeen om het zelf te doen, of onze spaarcenten om het gewraakte klusje uit te besteden. Maar schilderen, dat besteed een mens niet uit. Schilderen is easy peasy, recht vooruit, plafond, muren, hoppekee! What was I thinking? Het begon al met het plafond. Miljaarde, wat een vreselijke klus. Na een half uur gaf ik er al de brui aan en begon ik aan de muur. Gelukkig allemaal wit, dus geen gedoe met borstels en rollen allerhande. Om daar na een stuk ook weer de brui aan te geven wegens 'geen resultaat'. Tja, wit overschilderen met wit, dat geeft niet op. Het vorige wit was blijkbaar nog niet vuil genoeg. Maar toch: bah. Rotklus.

En dus kwam ik maar naar beneden. Schilderde een muur van de hal om me vervolgens op de ingemaakte kast in de woonkamer te storten die ook nog in de primer stond. Zo kreeg ik toch iets gedaan vandaag.
Morgen herbegin ik met nieuwe moed aan Dochters kamer. En ik spaar alvast voor een professionele hand, want zo nog twee verdiepingen schilderen, dat kost me een paar maand van mijn leven. Het Lief had dat precies al goed gezien.

Er waren vandaag menig schilderintermezzo's. Tijdens eentje las ik toevallig mijn horoscoop voor vandaag. Toevallig, ja, want down to earth zijnde geloof ik niet in al die crap. Of moet ik me toch maar neerleggen bij mijn lot?

Pieces of your life that you've tried to avoid for some time may come to the surface today and cause you a bit of trouble, Aquarius. That which isn't organized or structured is getting more and more chaotic just to teach you a lesson. Take care of things now. Put things in order and become more aware of the ticking of the clock. There's a reason you need to take care of business.

En dus nam ik de telefoon, belde de schrijnwerker, de plakker en de schilder en zette mij voldaan in de zetel.

5 opmerkingen:

 1. En dan maar hopen dat de schrijnwerker, plakker en schilder niet te lang op zich laten wachten, want gewoonlijk schieten die pas in actie na een telefoontje of vijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jeetje. Ik ben ook helemaal niet handig maar wij zijn ook van plan straks het hele huis zelf te schilderen. Als dat maar goed gaat.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lies
  Er bestaat witte verf met een kleurtje....
  Roze , als ik het goed voorheb. Als die opdroogt word het pas wit .....héél handig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Ilse: dan mag ik mijn beide pollekes kussen, denk ik. We hebben echt fantastisch werkvolk.

  @ Cica: ik weet dat dat bestaat, ja, maar ik had nog een hele pot gewoon wit staan. Met een muziekje, goed hard, is het ook wel gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, Oontje, precies zoals het bij mij zou gaan.
  Klinkt allemaal als..; eu... " a piece of cake " (klinkt toch beter int Engels ;-)). Tot je er aan begint.
  Dat wordt in (een verre) toekomst toch ook een uitbestede klus bij ons vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen