Ijverig Wijf maakt 'winterzwierrok'

donderdag 12 augustus 2010


Met het tanen van de zomer, lijkt mijn creativiteit terug te komen. Na het eerste winterrokje, begon ik met veel goede moed aan een hemdje voor de jongste. Mijn eerste Knippie-project. Ever. Ik begon vol goede moed, maar toen Dochter gordijnen mocht kiezen voor haar nieuwe kamer, en we gezamenlijk naar de stoffenwinkel toogden, gooide ze meteen een aantal stofjes de toonbank op en in haar ogen blonken de woorden 'rokjes, please!'.

De gordijnen waren meteen vergeten, de Knippie ging de kast weer in en Dochters stof lag daar schoon, euh, schoon te wezen. Maar driewerf hoera, net die avond bliezen de IJverige Wijven verzamelen, en mijn naïeve ik zag mij in gedachten al thuiskomen met het nieuwe rokje. De avond was heel gezellig, met weer een aantal nieuwe gezichten en veel leuke babbels. U raadt het al: Dochter begroette aan het ontbijt een half-afgewerkt rokje. Gelukkig maalde ze er niet om en met het ontbijt nog half achter de kiezen, met een slok koffie door het strot gespoeld, schoot moeder de vrouw weer in actie. Daarbij plantte ze haar kroost hoogst onpedagogisch voor de beeldbuis en bleef ze tot het middageten in haar slaapkleed rondlopen. Hierbij mijn welgemeende dank om mij vanmorgen niet tot aan de voordeur te bellen.

Maar eigenlijk, feitelijk... wie verzon die 'Ijverige Wijven' eigenlijk? Voor mijn part ben ik het Luie Ijverige Wijf dat op verplaatsing steevast slechts een fractie gedaan krijgt van wat ze thuis op drie uur klaarspeelt.
En de Dochter? Die kreeg alwéér de allermooiste (haar woorden) rok die ze uiteraard meteen aantrok, en vervolgens gezwind het terras ging 'wassen'. Olé!
16 opmerkingen:

 1. Oh, hij is prachtig geworden.
  En hihi...ik herken dat van tot 's middags ongewassen rondlopen door naaiobsessies.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!!! Prachtige stof ook? Een beertje?
  En ooohhh zo herkenbaar, ik krijg op de naaikransjes ook amper iets gedaan. En als het dan toch lukt moet ik steevast alles terug lostornen dat ik net zonder nadenken (maar met veel lawaai :)) in elkaar stikte,...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze versie van die stof heb ik nog niet gezien...en verstelbaar en al,die goesting heb ik meestal niet meer.En natuurlijk,een beetje slonzigheid hoort er bij,daar ben ik ook heel bedreven in:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nu nog op zoek naar een paar passende wintercollantjes!

  En zwijgt van die slonzigheid. Hier is't ofwel met de pot koffie en ochtendlijke kleine oogjes, ofwel met de pot thee en avondlijk gegeeuw :)

  Overdag moet ik daar niet aan denken met het kindergeweld in huis...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie rok is het geworden. Echt heel erg mooi stofje.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Needle work: een beerke, ja. Ik had het de vorige keren niet zien liggen, maar Isabelle zegt dat ik erovergekeken heb :-)
  Kan zijn, want ik kijk niet naar roze dingen. Mijn dochter daarentegen...

  @ Miestaflet: als je goeie tips hebt voor collants, laat maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super! Ik vind het stofje ook demax. Ge zijt trouwens niet het enige Luie IJverige Wijf (ik beken...) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superschoon!

  Het Luie ijverige wijf nummer drie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaaa, leuk geschreven, ik moest echt lachen dat ge tot de noen in uw slaapkleed zit, wij hier ook hoor, soms gewoon tot 's avonds! En als de voordeur belt, doe ik gewoon niet open :-)
  Mooooooooi dat rokje!! En ge moogt mij gerust ook een lui wijf noemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat heb ik spijt dat ik er niet bij kon zijn, bij die luie wijvekes!
  Heeeeeel mooi rokje, Lies! Zo mooi afgewerkt en al!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi Lies en leuk dat ze zo blij was! Laat het een troost zijn, er zal altijd iemand zijn die luier is dan jij bij de Ijverige Wijven.

  Trouwens, Bombombilla heeft dat uitgevonden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. amai mooi zeg!! zo mooi afgewerkt! dat is iets dat 'k nog moet leren, een verstelbare rekker. moet eigenlijk nog veel leren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo'n schoon stofke! En die verstelbare rekker, dat zou ik ook eens moeten uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Vero & Miss Stik: zo'n verstelbare rekker is eigenlijk net als een gewone rekker maar met een knoopsgat waar het uiteinde doorsteekt. De andere kant van de rekker wordt gewoon vastgenaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooi! (en daar doe je het toch voor? dat...en dat draaien natuurlijk :))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oh waauw, alweer mooi en lekker retro!

  BeantwoordenVerwijderen