Oude liefdes

vrijdag 6 augustus 2010


Het Lief en ik, we go way back. Zò way back dat ik altijd even moet rekenen als iemand ernaar vraagt. Wij stammen nog uit de tijd dat iPod, iPad, downloaden, bloggen en consoorten enkel voor wenkbrauwgefrons zouden hebben gezorgd. Een enkeling had een internetverbinding, niet dat dat enig voordeel opleverde bij het schrijven van uw thesis. Ah nee, het internet telde toen een marginaal aantal pagina's en een thesis schreef men in dat tijdperk in de bibliotheek. Iets wat heden ten dage wellicht wederom op wenkbrauwgefrons wordt onthaald.

Maar het Lief en ik, dus. Toen, in den beginne, hadden we allebei een passie. We waren fan. Het Lief van The Smiths en bij uitbreiding Morrissey (guess why ik als een blok voor hem viel) en ondergetekende van U2. Mijn liefde voor die band was groot in de jaren '80, nam zienderogen af in de jaren '90 en sluimerde verder in het afgelopen decennium. Het Lief liet mijn verzameling stelselmatig aangroeien, want oude liefdes, dat laat ge nu eenmaal niet zomaar vallen, ook al is uw interesse op dat moment zo goed als onbestaande.

Awel Lief, ge zijt zo ongelofelijk merci! Tijdens het schilderen vandaag, herontdekte ik die oude liefde. De laatste cd's, de allereerste, en ook die waarvan we naar het concert gingen en jij bij me bleef toen ik na al die uren wachten nét aan het begin van het concert ongeveer flauw viel. Weet je, ik haalde zelfs de platen uit. Yours and mine. Weet je nog toen we Londen afstruinden op zoek naar 45 toeren singles van de Smiths? Want als je ergens voor ging, dan ging je all the way. Je rustte niet voor je àlles had verzameld. Ook voor mij. Thank you.


En als dit geen publieke bede is om 's avonds meer muziek te draaien, dan weet ik het ook niet meer. Love you!

10 opmerkingen:

 1. Message received. Loud and clear.

  En aangezien er een en ander te doen is over het telegram de laatste tijd. Ziehier mijn boodschap in telegramstijl. Oude liefde roest niet. STOP. Dus ook die van mij niet. STOP. Levensgeluk begon met jou. STOP. Ook dat is niet veranderd. STOP. Kus. STOP.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nu nog even zoeken naar de platenspeler....hahajullie heben vast een gezellige avond gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik krijg kiekenvel. Ge hebt zo'n chance met uw lief lief. En ge moet verdorie minstens één keer per dag naar muziek luisteren. Zo schoon geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke vondst al die oude platen, dat zal wel gezellig herinneringen ophalen zijn geweest.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh Lies hoe schoon. Ik ben er even stil van.

  Ik hoop dat ik binnen x aantal jaar hetzelfde mag denken over mijn grote liefde (ondertussen toch ook al bijna vijf jaar).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Man, zoveel romantiek hier. Ik krijg kippenvel van het telegram.
  Ben blij voor jou. Lang leve de stabiele, liefdevolle relaties. Enneuh, als je lief een vrijgezel broer heeft, stuur je 'm dan even naar me door?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief!
  En The Smiths, daar ben ik stiekem zo fan van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat romantisch zeg :-) Oeeh, The Smiths, daar zijn wij ook heel hard fan van!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. woehoe, de smiths, dat was de eerste muziek die ik op mijn cassettespelertje in mijn kamer speelde: "Zet die begrafenismuziek eens wat stiller!" klonk het dan vanuit de keuken...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. OOOOh ja! De Smiths...Grijsgedraaid indertijd. Die oorpronkelijke stem, die chemie tussen de bandleden. Vond het altijd jammer dat het teloor moest gaan. Bij het horen van hun muziek nu moet ik wel eens glimlachen. Het is er een beetje over allemaal; die levensmoeheid en dat zelfbeklag. Maar het is een oude liefde die je altijd met mededogen verder volgt.

  BeantwoordenVerwijderen