Gevulde courgettes

zaterdag 4 september 2010


September werd geen hemdjesmaand, maar veggiemaand en daarom vindt u vanaf vandaag zo af en toe iets culinairs op deze pagina's.
Voor de goede orde: ondergetekende trekt dit niet alleen. Op deze pagina's vindt u de verzamelde gerechten. Bio de Janeiro (jawel, maar geef toe, het had slechter gekund) wordt onze eerste referentie bij acute aanvallen van gebrek aan kookinspiratie.
De verrukkelijke meneer Naais tekende voor onderstaande button.


Maar, ik ging u een receptje aan de hand doen.

Vandaag op het menu: Gevulde courgettes

Eerst en vooral: aan hoeveelheden doen we niet mee. U kunt min of meer zelf wel gokken hoeveel u van alles nodig hebt, afhankelijk van de voorkeuren van u en uw huisgenoten.

Dus. Men neme:

- courgettes
- paprika's
- tomaten
- quorn gehakt
- champignons
- een wortel, als ge dat lust in die combinatie
- ui
- olijfolie
- kruiden (basilicum, marjolein, laurierblaadjes)
- Ebly/viergranenmix/couscous/bulghur


En dan?

Snij de courgettes overlangs door en lepel het binnenste eruit. Hou dat apart voor de vulling.
Verhit de olijfolie en fruit de ui. Voeg het quorngehakt toe. Snij ondertussen de paprika's en de wortel en voeg toe, samen met een beetje water of bouillon. Laat even garen. Kieper de champignons, de tomaten en het binnenste van de courgette erbij. Check zo af en toe even of er nog genoeg vocht in uw pot zit, kwestie van geen zwartgeblakerde potten te hebben. Maar zover was u wellicht al. Voeg kruiden toe naar believen.
Terwijl dit potje staat te sudderen, legt u uw gehalveerde courgettes in een stoommandje en stoomt u ze zacht. U kunt ze ook volledig platkoken in water, maar dan zijn ze moeilijker te vullen, ik zeg het u maar.
En uw portie koolhydraten, daar moest u eigenlijk al aan begonnen zijn. Check de verpakking voor de gaartijden.
Draai het vuur uit als u denkt dat uw groenten en granen zacht genoeg zijn naar uw smaak.
Leg de courgettes op een bord, vul met de groenten en schep er wat granen bij. Versieren kunt u doen met peterselie of basilicumblaadjes.
Of u kunt, zoals hier, uw gevulde courgettes nog even in een voorverwarmde oven stoppen en er wat gratineren.

Smakelijk!


13 opmerkingen:

  1. Mmmm! Dit print ik meteen af. Ziet er iets uit dat de kindjes ook heel lekker gaan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ebly! Zooo jammer dat dat hier nergens te vinden is...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En lust de kleinste van het gezin dit ook?
    prachtige kleurige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, lekker!!
    En zo'n gele courgette, amai, ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ Cica: Ja, hoor, de kleinste eet dat met veel smaak.

    @ Naais: als het je wat lijkt, dan moet je jezelf maar eens inviteren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmm, dat maken wij hier ook regelmatig. Soms met nog wat munt in, cashews, of de Ebly / Griekse pasta / ... in het mengsel geroerd, of met paprika's ipv courgettes. Nog nooit met quorngehakt gemaakt eigenlijk.
    Ik denk dat het bij deze van de week terug op het menu zal staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Njammie, ziet er superlekker uit!
    Morgen zet ik het op de blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. oooo grappig, het zit al een tijdje in mijn hoofd om dit klaar te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Staat bij deze donderdag dus op de menu :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mmmmm jamie,
    dat zit heel lekker out.Dat wil ik ook een keer koken.

    groetjes send you Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, dat ziet er goed uit! Dat ga ik ook proberen ik ben gek op courgettes.

    groetjes Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goei recept! Al vergat ik mijn groentjes te laten uitlekken nadat ik er wat teveel water had bijgedaan (op't einde pas, daarvoor liep alles perfect). Maar ge proefde wel dat het een recept is dat in mijn "Wanneer ik ooit mijn nest verlaat en een nieuw nest gevonden heb"-kookboek moet!

    BeantwoordenVerwijderen