Het broertje van de groene broek

maandag 20 september 2010


De groene broek bleek een hopeloos geval. Voor mijn kleine man, althans. Dit lieve, kleine vriendinnetje zat ze - mits een kleine aanpassing - als gegoten. Uren werk toch nuttig besteed, leek me. En omdat opgeven een mij nu eenmaal onbekend werkwoord is, tekende ik die avond zelf een patroon en stak een nieuwe groene broek in elkaar. Die de dag erop meteen zandbakproof werd bevonden.


16 opmerkingen:

 1. Gij zijt toch ne castar! Sinds wanneer naai jij? Chique dinges hoor, een broek... daar durf ik zo nog niet al te goed aan beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg... je 'groentje-status' ligt al mijlenver achter je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En heb je nu nog genoeg voor een jurkje? Tis toch een prachtig stofje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Harvest: ik naai nu een maand of 5, denk ik. 't Is gewoon een kwestie van durven. En koppig zijn om de dingen echt wel te willen kunnen.

  @ Ester: ja, hoor. Ik had precies voorzien dat het ging verkeerd gaan met dit stofje. Ik kocht dus ruim voldoende. Er kan zeker nog een jurkje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees nu bij je vorige berichtje dat je 'dankzij' mij een schrik hebt opgelopen voor de sailor pants. Aiai. Geen schrik hebben, maak gewoon een kleiner model met verlengde broekspijpen en die paar aanpassingskes. Het is voor de rest echt een gemakkelijke broek hoor. En tof met die flappen.
  Zit je zoon op de vorige foto's in een bubble chair? Ik kan het niet echt goed zien omdat ik zo slim ben mijn pc te installeren naast het zuiderraam. Ik vind de bubble chair echt de max.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo fan van dat bazeke! Lieflieflief dat hij er altijd uitziet.
  En van de broek ben ik natuurlijk ook fan :).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schone broek ! en ja voor smalle kindjes met fijne poepkes moet ge de broeken zelf tekenen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja hallo, energie te veel zeker? Een broek maken, opnieuw maken, aanpassen en weggeven, een nieuw patroon tekenen en weer een broek maken! Daar doe ik zo ongeveer drie jaar over. En 'tis nog allemaal mooi ook! Nou moe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ijver en vlijt.
  Maar eind goed, al goed. En twee gelukkige kindjes...da's toch schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Neeeeeuuuuh? Zelf getekend? Zeven stappen overgeslagen of wat? Van naaibeginner naar naaiexpert op vijf maanden. Ik zeg dit niet geheel afgunstvrij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat goed zeg, wat maak je veel moois! ook die tshirts vind ik geweldig leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Elaba, je ging nog wat stof over laten voor mijn meisje ...
  Straks moet ik een jurkje maken voor mini ipv van voor één van mijn grote madammen!

  Maar hé, knap hoor!
  Ik had je aan de schoolpoort al gezegd dat je een naai-talent hebt
  en dat meende ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar Li toch, ik modder gewoon wat aan, dat weet je toch? Proberen en koppig doordoen, dat zal het zijn.

  Enne, Miss Stik, het is een Ball Chair, dus eentje op een poot en niet zo een die hangt. Ik zou niet willen dat ons plafond naar beneden komt. Gaan we eens bij elkaar designkijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oontje, voorlopig is het hier nog dromen. Het enige wat ik al heb kunnen bemachtigen is de Panton chair. Voor de rest krijg ik altijd hetzelfde antwoord van de wederhelft: eerst verbouwing beëindigen eer we beginnen inrichten. Hier zal het dus nog enkele jaartjes met voorlopige meubels blijven.

  BeantwoordenVerwijderen