Let it Smow!

vrijdag 26 november 2010


Het zit gebookmarked op de Mac, maar ook in mijn hoofd. Voor altijd. Geen week gaat voorbij zonder dat ik er eens ga snuisteren. Even alles vergeten. Het aanbod wisselt amper, ik ken het op mijn duimpje. Bij Smow vind ik zowat alles mooi. Als ik een heel groot huis had, en veel geld, dan kocht ik alles. En nodigde ik iedereen uit en werd het een groot feest.

Maar dat groot huis en dat vele geld, dat zal niet voor dit leven zijn. En dat hoeft ook niet. We komen helemaal niets te kort, zijn blij met wat we hebben. Maar geef toe, eens wegdromen kan wel fijn zijn. Bovendien is het bijna Sinterklaas en daarna Kerst, dus lijstjes maken, dat behoort gewoon tot deze tijd van het jaar. Toch?

Wat er zoal op mijn lijstje staat? Deze kapstok bijvoorbeeld. Of deze, voor de kinderen.
En stoelen... nog zo een zwak punt. De stoelen die ik adoreer, die zie ik overal rondom mij. Bij vrienden, op het werk. Ze zijn strak, stijlvol en zitten dan ook nog eens fantastisch. En ook al zou ik ze mij kunnen permitteren, ik koop ze alsnog niet. Uit vrees dat ik een andere stoel nog mooier vind. Want deze rode Eames, daar word ik ook een beetje week van. Maar zit die wel zo goed? En ga ik die over pakweg een jaar of 5 ook nog zo fantastisch vinden?

U wuift dit weg als een luxeprobleem. Gelijk hebt u. En dus wordt het niets. Simpel as that. Ik droom nog wel wat voort. En laat het lijstjes maken in deze tijd van het jaar voorlopig aan de kroost over.

smow whishlist

14 opmerkingen:

 1. Maar een mens mag toch al eens dromen hé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die rode wil ik in het wit met armleuning...
  Zeer schone dinges. ik deel jouw mening. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie smaak!
  Maar wat is dat object onderaan links (wit), kan het niet meteen herkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een kapstok, Ilse, zo eentje waar de haakjes terugklappen als ze niet in gebruik zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi Oontje, droom maar lekker weg!
  Over die van severen stoelen stond er in de Morgen vorig weekend een uitgebreid stuk waar je zeker van zou zwijmelen. Ik heb het hier nog liggen, mail me maar als je het zelf gemist hebt. En wie weet, kan je ze binnen een paar jaar ergens tweedehands op de kop tikken?
  Mooie felle kleuren ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat jij nu net dezelfde smaak voor stoelen hebben als mij ;-).
  Groetjes,
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die zithond of - koe (Nils en ikzelf discussieerden daar zwaar over) heeft onze huidige tandarts. De olifant onze vorige tandarts. Gij hebt toch geen extra job of zo é?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, Sha! Nee, ik heb geen extra job. Ik geef -voor niet-essentiële spullen - alleen maar geld uit aan stof en aan design.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Whow, zo mooi! (We zullen maar weer eens bij de Ikea gaan zeker …)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. één: over die stoel-die-jij-adoreert loopt momenteel een tentoonstelling in het Design museum in Gent (ja, ja, een hele tentoonstelling over één stoel)
  twee: we hebben een selfmade-versie van die kapstop met inklapbare haakjes gemaakt met behulp van een verweerde houten plank en haakjes bjärnum van ikea - ook mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Les Quatre mères: ja, die tentoonstelling staat op mijn to do lijstje (links).
  Een zelfmade versie... knap. Die wil ik wel eens zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. de rode eames stoel hebben wij hier thuis staan maar dan int zwart in onze eetkamer. en al zijn het de echte niet, toch zitten ze formitastisch goed! (en omdat ik er niet genoeg van kreeg hebben we hier ook ene staan mét leuning). ik zal is een fotoke op mijn blog zetten want voor de moment staat er nog ni veel op wegens nog maar net lid te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen