Zin gekregen? Een roze taart is klaar op een kwartiertje. Wel nog even geduldig post vatten voor de koelkast om ze te laten opstijven.
Wat heb je nodig?
- 500 gram (magere) platte kaas
- 200 gram suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- gelatineblaadjes (15 gram in totaal)
- 2,5 dl opklopbare room
- vers rood fruit om te mixen tot sap, te verwerken in de taart en als versiering
Hoe ga je te werk?
1. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met lauw water zodat ze week worden.
2. Meng kwark, suiker en vanillesuiker met het rode fruit. Mix het fruit als je niet houdt van volledige bessen/aarbeien in je taart.
Hou wat fruit over om te mixen en te versieren.
3. Mix wat fruit en warm lichtjes op in een pannetje.
4. Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp uit en leg ze in het pannetje. Goed roeren tot alles is opgelost.
4. Roer het gelatinemengsel door het kwarkmengsel.
5. Klop slagroom stijf en spatel het er voorzichtig door.
6. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
7. Versier met aardbeien of bessen.
Smakelijk!
O jammie! Deze komt op m'n verlanglijstje te staan!
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie presentatie!
BeantwoordenVerwijderendat ziet er zeer zeer zoet uit !
BeantwoordenVerwijderenDie ga ik morgen eens proberen. mmm.
BeantwoordenVerwijderenTjiens. Er komt spontaan een hongerke in mij op.
BeantwoordenVerwijderenMisschien ook het proberen waard: een blauwe versie (met bosbessen) Of een groene (met gigantisch veel kiwi's erin). Oh fantasie, waar leid je mij toch weer heen op deze zaterdag.
@ "me", niet zeer zoet, nee. Integendeel. Je maakt het zo zoet als je zelf wil, maar mierzoet is ze niet.
BeantwoordenVerwijderen@ celestine: kiwi's? Ik denk het niet. Al ooit eens een gemixte kiwi gegeten? Dat is bitter, jong.
Of misschien met een bodempje van Bastogne-koeken, hmmmm ... Ziet er in elk geval geweldig smakelijk uit, en op zo'n schoon bord! Ik kan mij de tafel al helemaal voorstellen.
BeantwoordenVerwijderenMjam, dat ziet er lekker uit !
BeantwoordenVerwijderenmmmm. Die wil ik ook wel eens maken. Ziet er echt heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenMmmmmm! Een roze taart zou hier niet enkel bij de meisjes in de smaak vallen....
BeantwoordenVerwijderenmmm, daar kunt ge inderdaad ook heel wat lekker bodemkes bij verzinnen, en vanalle bessen inkappen! lekker!
BeantwoordenVerwijderenEn deze voegen we ook weeral toe aan ons lijstje "dingen die we gaan maken wanneer we ooit leren koken"!
BeantwoordenVerwijderenMijn verjaardag komt eraan... en ik was nog op zoek naar de perfecte verjaardagstaart... ik denk dat ik deze eens ga proberen. Ziet er heerlijk uit! Mmmmmmm!
BeantwoordenVerwijderenZiet erg echt lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMmmm...
BeantwoordenVerwijderenWel, ik hou ook niet van roze, maar deze ziet er wel lekker uit! Of allez, 't feit dat het met rode vruchten is, DAT maakt dat het er lekker uitziet. Ooit maak ik ze, maar dan wel vegetarisch... Merci voor 't recept!
BeantwoordenVerwijderen@ la merlette blanche: een vriendin van mij ging het proberen met agar-agar i.p.v. gelatinne. Of bedoelde je dat niet?
BeantwoordenVerwijderenInderdaad, ik zou ook agar-agar in de plaats gebruiken. Nog nooit mee gewerkt, maar moeilijk kan dat niet zijn zeker? ;)
BeantwoordenVerwijderenIk volg je blog al eventjes. Net je roze taart uitgeprobeerd, maar dan met volle yoghurt ipv platte kaas. Stijft ook goed op, en maakt het waarschijnlijk minder zwaar. Het werd een heerlijk taartje, waarvan er nu nog maar een ministukje in de koelkast staat...
BeantwoordenVerwijderen