Zomerzot

vrijdag 15 juli 2011


Oon heeft even geen tijd om te bloggen, en put daarom uit haar fotocollectie.

Wat is dit, denkt u?

molen4

Een molentje? Inderdaad. Eentje die u keihard aan de zee doet denken. Waar ik vandaag was. Of voor vrolijkheid zorgt in den hof.

molen1

Maar ook eentje die leuke foto's oplevert waar u bovendien uw kinderen kunt bij betrekken. Zij blazen, u fotografeert, waarop zij dan weer roepen 'kijken!' en het toestel net niet uit uw handen grissen.

molen3

Zeg nu zelf, met zo'n reuzegrote foto op uw muur, daar zou u toch op slag welgezind door worden?

molen2

Maar nu het al enkele dagen regent (behalve vandaag, dan), zeg eens, waarmee houdt u zich bezig? Of beter, waarmee houden u én uw kinderen zich bezig?

13 opmerkingen:

 1. Kijk maar eens op mijn blog. Eigenlijk doen we niets spectaculairs. We proberen de tijd door te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze uitbesteden aan de grootmoeder en zelf naar de cinema gaan. ;-)
  Verder: hele taferelen bouwen met playdoh, playmaïssen, stukjes papier op een blad lijmen, koekjes bakken, stempelen en papier bestickeren en hopen dat de dutten heel lang duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bakken, knutselen, naar het zwembad gaan, binnenspeeltuin, vriendjes uitnodigen om te komen spelen,...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geef de meisjes de lappenmand, een oude stikmachine en hun creativiteit moeten ze zelf maar boven halen. Gezellig hoor, zo twee ronkende machines op de keukentafel, terwijl de jongste zoon rietjes knipt en de oudste lego bouwt, en op het einde van de dag hebben we elk onze eigen creatie.... En anders durven we in de gietende regen wel eens een duik nemen in het zwembad, dubbele waterpret, daar hebben we de zon niet voor nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zwemmen, knutselen, tekenen, playmobile, duplo/lego, filmpje kijken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk eens bij 'maar niet van grijs',
  zij heeft enkele leuke dingen gemaakt met de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb oude doremitijdschriften bewaard en daar knutselen we mee en maken de invulblaadjes. We gaan ook tevoet boodschappen doen. Zelf koken (denk: hotdogs, pizza, chocomousse,...), speelgoed wassen, zelf een foto-meter geknutseld voor in de tuin,...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor alle tips en suggesties!
  Laat maar nog komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij gaan deze middag onze bakschort aandoen. De bak lego/duplo doet het hier ook altijd goed. En een uitje naar het speelgoedmuseum in Mechelen staat ook nog op het programma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Playmobil. Nu er eindelijk geen kleine stukjes meer in kleine mondjes verdwijnen. Ik moeder blijkt daar zelf veel plezier aan te beleven. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier is het nog Duplo-kastelen bouwen. Of de zolder van Vake en Moeke beklimmen en leuk 'nieuw' speelgoed ontdekken... Tenten bouwen met lakens en daarin picniccen (kan ook binnen als het regent!). Verven is de absolute favoriet, maar niet van mij. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wij zijn gisteren in de gietende regen naar de speeltuin gegaan. de twee vrienden van 3 kregen een eigen paraplu. hilariteit all over. een drinkske op café en effe uitlekken. in de speeltuin was natuurlijk niks te zien, maar de weg ernaartoe was heuglijk...

  BeantwoordenVerwijderen