Elk jaar een groene broek.

maandag 14 november 2011


Ofte, never change a winning team. Maar eh, 'elk jaar een groene broek', dat wordt zowat mijn credo, denk ik. Trouwens, hebt u dat eigenlijk ook, dat je elk kind associeert met een kleur? De oudste droeg als peuter heel veel blauw, maar neigt nu meer naar rood of groen. De dochter, die is als een regenboog, daar is geen kleur mee te associëren. Maar de jongste, die is dus keihard groen en oranje. Zou dat nog veranderen?

Enfin, de groene broek dus. De opmerkelijkste broekpassage van de afgelopen maanden was wel zeker deze. Gelukkig had ik de stof ook ingeslagen. In drie kleuren dan nog. Ik heb mijn lesje wel geleerd. Hier moet je rap zijn.
Ik maakte er iets kleins uit, maar hield nog genoeg over voor broeken. Mijn voorzienige zelf had deze keer de vinger niet op de knip gehouden.

Na mijn gemopper over de eerste versie van de groene broek, produceerde ik vorig jaar nog een tweede versie en hoewel mijn kleintjes echt wel klein zijn (toch volgens de curves van ons aller K&G) zijn ze echt wel uit hun kleren gegroeid. Een nieuwe groene broek drong zich dus op, dat spreekt.

Na de olifantenbroek bestelde de zoon de autobroek, mét twee zakken. In de favoriete pullekeswinkel vond ik een prachtige pull, enkel verkrijgbaar in babymaten. Maar guess what, mijn zoon met maat 98 past perfect in een maat 80 (wellicht verkeerd gemerkt).

En content dat hij was, mijn groentje!

groentje_6groentje_1groentje_2groentje_5groentje_4groentje_3

34 opmerkingen:

 1. lientjepralientje14 november 2011 om 19:42

  schoon zeg Oon, maar wat doe je me aan... mijn zoon die enkel jeans en spiderman eist, zag zonet de prachtige groene broek en wil er ook één (en zijn mama, content als ze is dat er éindelijk eens geen 'coole' spiderman of starwars op moet, beloofde dat meteen natuurlijk). nòg een projectje op de to-do lijst...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Hier ligt de stof ook nog klaar in drie kleuren: voor broeken :-) Dat pulleke, dat krijgen we toch niet te zien? Of ben ik mis? Dit is toch een eigen gemaakt héél mooi hemdje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gewoonweg: SUPERKNAP, komt zo uit de boekskes (ligt natuurlijk ook aan t fotomodel hee;-)!!! vele groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk! Zou hier ook scoren bij de jongste: groen + auto's... kan niet beter. En voor de oudste zou er een blauwe versie mogen komen. Hier dus ook kleuren gerelateerd aan elk kind (want dat is hun 'lievelings' en ze blijven consequent...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey, ziet er heel leuk uit. Bij ons zijn er alleen maar meisjes, dus geen auto's en zelfs nauwelijks broeken, jammer he

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo zwaar fan van die broek en die zoon van jou!
  Ik ken dat pulleke, ik was zwaar teleurgesteld dat het enkel kleine maatjes waren :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo schoon, ik heb nog geen zonen.. (of dochters)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Needle work: Ik kon het echt niet laten liggen. De mouwen zijn nipt, maar 't is zo schoon. Niet zo schoon als dat okertje van Dis une couleur, maar kom :)

  @ Evie: mijn meisje krijgt er ook een, hoor, een autobroek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel schoon! Hier ook een groene broekenliefhebber!
  Mijn dochter heeft er ook al 2, met ingestikte plooi!
  En ook heel hevige fan van jbs! Maar zit met een redelijk groot probleem. Ik ben zot van koltruitjes, maar die gaan gewoon niet over mijn dochters hoofd en dat terwijl ze een klein hoofdje heeft volgens K&G. Heeft iemand nog dit probleem? Want die lijken me echt niet normaal klein!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die broek zit hem als gegoten! En nu ben ik toch ook wel nieuwsgierig naar dat pulleke :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jongens toch, die foto's kunnen zo in een boekske! En dat plooike vanvoor is echt de max, dat wordt nen blijver!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. super broekje Oon! voer jij je broekje ook binnenin? of is enkel de laag katoen voldoende? echt een super stofke! en proficiat voor de ene mooi de doorlopende zak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schoon broekje! Maar ikzelf hou wel meer van effen exemplaren, al zou de zoon zeker geen nee zeggen tegen een auto-broek denk ik.
  Hier ook eigen kleuren per kind.
  Oudste dochter is rood/roze, tweede dochter is blauw/groen, zoon is meer blauw/oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Da's allerminst een herfstig blad, zo'n fris groen! En de 'ik-slaap-hoor-mama': om op te eten je jongste...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi! Heel schoon (en denkt nu bij haar zelf, wanneer gaat gij dat ook eens proberen).
  Trouwens, mijn kleinste ventje past ook nog in "baby" t-shirtjes maat 86 van de jbc... volgens mij zijn dat gewoon grote maten daar (en dat in combinatie met kleine smalle ventjes :-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig ! En ik zie nu dat dat plooitje er vooraan in zit en achteraan niet. Dat is gewoon een extra plooitje voorzien in het patroon ?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ JoChapea: nee, niet voorzien in het patroon. Gewoon erbij gestikt voor wat meer effect.

  @ Lies: deze broek is niet gevoerd, nee. Het is redelijk zware canvas van Kokka, dus geen dun katoentje. Ik hoop dat dat voldoende zal zijn voor de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Schoon!
  En ik mij maar afvragen of een lange broek uit het autostofje niet teveel zou zijn. Maar kijk zie, ik moet mijn hoofd er niet verder over breken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Supermooi! Zo stoer jongensachtig zeg. En een superpatroontje voor een broek lijkt me dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een supermooie en fleurige broek. Heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bij ons is de oudste 'groen' en de jongste 'oranje'.... Dus dat van die kleuren dat geldt hier ook. Schone broek, daar zou onze oudste dus ook heel content mee zijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Merci ! Wil ik zeker ook eens proberen, zo'n plooitje, echt mooi ! Mijn mannen willen trouwens altijd zakken vooraanin hun broeken, zodat ze er vanalles en nog wat in kwijt kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. gezegend met 3 zonen word ik soms wat inspiratieloos, tot....ik op jou blog kijk, prachtige dingen maak jij seg!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @ JoChapeau: die heb ik er ook ooit aan toegevoegd. Ik weet niet hoe goed je kan naaien, maar het is helemaal niet moeilijk.

  http://oontje.blogspot.com/2011/08/blauw-tegen-de-kou.html

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Simonne draagt nu de groene broek die je eerst hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen