Letters in steen

zaterdag 12 november 2011


In een ver verleden was ik zwaar gefascineerd door letters. Onder invloed van het Lief dompelde ik me ooit onder in de kunst van de kalligrafie. Dat lukte aardig. Maar wat me nòg meer kon begeesteren waren letterkappers. In de tweede helft van de jaren `90 schuimden het Lief en ik samen verschillende tentoonstellingen en winkels af. We lieten ook zelf stenen kappen, de clichés als onze namen en die van de kinderen.

Hét hoogtepunt van die periode was wellicht onze trouwdag, toen we onze eeuwige trouw beloofden op een ongewone plek, in deze prachtige winkel en foto's namen in het huis van Jan Broes. En toen werd het stil rond de letters, maar de liefde bleef latent aanwezig en kwam weer helemaal terug toen ik de Letterwebshop zag. En toen stond hier plots een oogverblindend witte steen.

Zijdezacht met strak gekapte letters en een toepasselijke tekst. Denk ogen dicht, voelen en genieten. Van een steen, dat kan, ja. Niets is te gek als het om schoonheid gaat.

Maud van de Letterwebshop kreeg in 1993 het letterkapvirus te pakken en tovert sindsdien de mooiste kunstwerken uit haar handen. Op haar website vind je naast grote en kleine stenen ook kaartjes met mooie teksten. Mauds website vind je hier, de winkel hier.

Wil je ook kans maken op een steen? Elke maand geeft Letterwebshop een steen weg. Wie niet waagt...

savoir vivre
savoir vivre

12 opmerkingen:

 1. Oh, ben jij getrouwd in dat mooie kleine, romantische plekje in de winkel ?? Zo tof ! Ik ben al jaren een trouwe klant daar, beetje herkenbaar, ook lessen gevolgd (bij Yves Leterme), gek op mooie letters, woorden en stenen (heb ook laten kappen). Ik ga zeker eens kijken op de site van Maud (is dat Laud Bekaert ? zal het sebiet zien). Merci voor de tip !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd een mooi verborgen plekje, een schitterende stadstuin en een verleidelijk winkeltje!
  Brugge die Schone... Nee, ik wil hier nooit weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fantastisch winkeltje voor ingetogen kadootjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, we delen dezelfde passie!
  Ken jij in het Gentse iets vergelijkbaars?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ kamielandodille: de prints die jij maakt zijn ook heel mooi. Echt!
  En neen, ik Gent ken ik niets gelijkaardigs. Maar een trip naar Brugge is zeker een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, Brugge is op de een of andere manier 'het mekka' voor mooie letters. Zij hebben al die steenkappers, zij hebben Neuenschwander, papiershops en al die typografische themawandelingen.
  Toch iets wat Gent mist!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh dat is idd zo schoon! Wat fantastisch om daar te trouwen! Wij rijden zelfs speciaal van Antwerpen naar Brugge voor die winkel ; héél mooie dingen hebben ze daar! In het letterhuis in Kasterlee (http://www.tletterhuis.be/)verkopen ze (buiten lekkere thee) ook veel kaartjes van Symposion en ook zelfgemaakte dingen. Voor degenen voor wie Brugge wat te ver is misschien? En dit (www.daphneverrept.com) is iets anders, maar zij doet typografisch ook heel mooie dingen. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook jaren gelden kalligrafie gevolgd, bij bovengenoemde heren, maar mijn vader en zeker mijn tante zijn er veel beter in, dus heb ik et maar zo gelaten.
  Is er in Watou niet jaarlijks zo'n poëzietentoonstelling war heel wat kalligrafie en letterkappen te zien is?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb me ook gewaagd aan calligrafie maar het is gebleven bij één reeks. Kinderen, tijd, werk ... en op computer is het zoveel makkelijker om mooie letters te zetten ;-).
  Ik dacht zelfs dat je in Brugge een driejaarse opleiding kon volgen.

  En die prachtige uitgekapte letters, die mogen van mijn part ooit op mijnen grafsteen komen te staan. Veel mooier dan die gouden letters.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was vroeger ook zo'n kalligrafiezot en spring ook altijd binnen daar in Brugge als ik er ben.
  Nu moet ik gniffelen omdat altijd dezelfde grote namen terugkomen. Blijkbaar is dat een heel klein wereldje.
  Heeft Annemie van de Water niet ergens een letterwinkel geopend?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja! In Kasterlee. Dat is meer uw coté, denk ik dan. Maar in Gent gaapt 1 groot gat in die markt.

  BeantwoordenVerwijderen