Alternatieve kerstversiering

vrijdag 16 december 2011


Kerstversiering is niet zo mijn ding. Een boom al helemaal niet. De boom opzetten en versieren is sinds enkele jaren volledig het departement van de kinderen. U kunt dus al denken hoe 'kunstig' die er uit ziet. Ik stel het boomzetten steevast altijd zo lang mogelijk uit en hij kan ook niet snel genoeg weg zijn. En net omdat ik niet zo'n boommens ben, investeer ik ook maar matig in kerstversiering. Denk 'plastic' en 'vilt', want ook dit jaar was het ding nog niet opgetuigd of er steeg al gejammer op wegens 'een gebroken ijspegel'. Tja.

Maar kijk, dit jaar maakten we de versiering zelf. Wellicht houdt die het ook maar een jaartje uit, maar dat geeft niet, want 25.000 andere Hama parels liggen al te wachten om warm te worden.

Naast de strijkparels mocht ook deze vilten slinger in de boom en verder een heleboel lichtjes.

Dit is wat we samen produceerden.

sterrenhartjeskerststerren_nordickerststerren

De productie van de dochter, die lak had aan kerstkleuren en duidelijk heel erg into hartjes is.

kersthartjes


En dan een mottige foto van een mottige boom. Ja. I told ya.

boom

22 opmerkingen:

 1. Toch leuk geworden! Onze boom is versierd met zoutdeegmaakseltjes ;-) Kindjes vinden het vooral geweldig dat hun namen er in hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat je zelf doet, doe je beter! Hier ook bijna alleen maar zelfgemaakte stoffen en vilten dingen. De kat hing ooit eens in de boom...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb morgen een gelijkaardig post. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar allé, Mie, echt? Zeker dat wij geen tweeling waren, ooit? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor!!! Ik heb het met sinterklaas en zwarte piet gedaan!!!
  Mooie vrolijke kleuren! Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gevonden. En aan het aantal te zien is ze er toch even zoet mee geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind het wel meevallen! het kan slechter :) zoals bij mijn buren, waar echt alle kleuren en dingen door elkaar hangen, of zoals bij een collega van mij op het werk, die het wel ok vond om de paaskonijnen aan de kerstboom te zetten/ want ja, konijnen zijn tijdloos vond ze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is super leuk!!! Dat moet ik onthouden voor wanneer ik ooit kindjes heb! Kinderen overal bij betrekken lijkt me zo leuk, misschien ook wel een tikkeltje vermoeiend, maar gelukkig "kopen" we geen kindjes om ze onder glazen stop te zetten (of ik ben dat toch niet van plan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi. Vandaar al dat gestrijk vorige week. Toch moedig van je hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan hebben de maaksels tenminste een doel! Ik ga achter de figuurtjes magneetband kleven, en dan krijgt heel de familie originele magneten als kadootje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, de onze ziet er dan minstens even mottig uit, als je 't zo beschrijft. Ook volledig het domein van de kinderen. Een mix van wat plastiek bollen, zoutdeeg figuurtje, knutsels, geschilderde kerstboomhangertjes, pluchen beesten (ja, echt waar), ... Ik vind dat prachtig, tuurlijk, mijn kinderen hebben hem versierd! Meer moet dat niet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @mamamaakt: magneetband? Klinkt interessant. Moet ik eens naar op zoek gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vroeg vandaag naar een klein kerstboompje (heb maar weinig zin in een boom dit jaar). Kwamen de mannen weer thuis met boom van zo'n 3 meter hoog (we hebben teveel versiering en lichtjes voor een kleine boom, was de uitleg).
  En ook al hangen er nog geen ballen in ... op een paar uur tijd zijn er toch al vier gesneuveld (dus misschien volgend jaar toch te weinig voor een grote boom, ik kan er altijd nog een paar extra laten sneuvelen ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Amai dat zal heel wat strijkwerk gevraagd hebben.
  Ik heb zo'n magneetband bij Hema gehaald, welsiwaar in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @sommigen hierboven : de magneetband van de Hema zuigt! Vooral niet genoeg, hij blijft hier nooit plakken. (Wel aan de muur, niet aan het papier).

  Hoe idyllisch, dat is het departement van de kinderen. Dan moet je wel perfecte kinderen hebben, de mijne lopen hard weg van kerstboom versieren. Hij is dan nog steeds niet opgetuigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ zap: ik heb nog jonge kinderen. Wellicht lopen die als pubers ook keihard weg van de kerstboom. Als ze naar hun moeder neigen, toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Héél tof, dit ga ik onthouden voor volgend jaar (de ballen zijn toch bijna allemaal gebroken :))

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een geweldige boom moet dat zijn! fijne kerst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Oon : in den Hema , al weet ik niet of hij sterk genoeg is om grote figuren aan de ijskast te houden ...

  BeantwoordenVerwijderen