Oon en het memorabel koude weekend.

maandag 13 februari 2012


Oon en co zochten afgelopen weekend andere oorden op. Noordelijker oorden. En koudere ook, helaas. Het Lief - hij die immer koud heeft - voelde zich een beetje schuldig over zijn lange uithuizigheid, de afgelopen maanden, en boekte dan maar een weekendje weg. Tijd voor ons vijf, zonder computer, zonder huishouden en eigenlijk ook een beetje zonder warmte, maar dat wist hij toen nog niet.

En zo reden we vrijdagavond 150 kilometer naar een vakantiepark, zonder files en zonder gekibbel op de achterbank. Vakantieparken zijn oorden waar wij ons altijd angstvallig ver van af hebben gehouden. Het Lief in het bijzonder. Maar kijk, principes zijn er om overboord gegooid te worden, toch als het over vakantieparken gaat, en als uw kinders daar blij van worden, dan gaat een vader al eens overstag. Het park in kwestie zwengelde mijn afkeer voor tijgervellen en giraffenprints alleen maar aan. En van het bruine interieur - een beestige kleur, zeker en vast - werd een mens ook niet bepaald vrolijk. De verwarming was bovendien met geen stokken boven de 17 graden te krijgen, maar ach, dat was toch een unieke kans om moederkloeksgewijs met de kroost onder het dekbed op de bank te zitten, met een uitgestrekte arm reikend naar een lauw verwarmingselement? En hij-die-immer-koud-heeft, vraagt u zich misschien af? Wel, die had het voor een keer - o, ironie - eigenlijk best wel warm. Nederlands bloed in de aderen en een ijsvlakte, dat doet wat met een mens.

koud

Vader en zoon 1 vermaakten zich dus kostelijk op het dichtgevroren meer. Moeder waande zich na 15 jaar weer in Rusland, met berkenbomen, een sneeuwlandschap en bevroren ledematen. Alleen waren het deze keer niet de hare, maar die van haar jongste twee bonestaken. En onderweg zagen we ook nog een hoop beesten. Kouwelijke beesten. En als u heel goed kijkt, ook een babybeestje.

We overleefden het dus allemaal. Al ziet de jongste er, na 3 keer te zijn tegen de grond gegaan in het zwembad, er eerder uit alsof hij een martelweekend achter de rug heeft. Voor iedereen dus een memorabel weekend...

11 opmerkingen:

 1. geweldig verhaal!!! maar uw Lief heeft toch initiatief genomen & het is heel fragiel daar kommentaar op te geven ;-) mijn ventje is gistren ook met ons gaan "slibberen & sleeen" zoals dat heeft op een meer ... na een half uur zat ikzelf trug in den auto met de chauffage op, dik tegen mijn principes vuile gassen de lucht in te blazen ;-) maar hei t ventje & de kinders hebben zich kostelijk vermaakt, daar gaat het toch om ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, hopelijk heb je toch een fijn weekend gehad. En anders: volgende keer een park uitzoeken met mooiere en betere huisjes. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha die foto linksboven :o) net een visser die staat te pronken met zijn grote versgevangen vis :oD
  Zag er zeker memorabel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zal toch ergens wel deugd gedaan hebben, zo met het gezinnetje op stap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, hoor! Het was niet zo erg als het misschien klinkt. Alleen krijg ik die kou niet uit mijn botten.

   Verwijderen
 5. Brrr, ik hoop dat wij volgende weekend de verwarming wel aankrijgen...
  Maar weekendjes weg met het hele gezin doen gewoon altijd deugd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, je doet me nu nog minder zin krijgen om naar de kou te vertrekken. Wij vertrekken vrijdagavond voor een weekje naar de sneeuw (en echt veel sneeuw en koude), en ik heb er immens veel spijt van, want ik wil naar de ZON!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dan heeft het lief dui
  delijk niet eerst deze bungalowpark -expert geraadpleegd. Ook nog nooit een park tegengekomen met luipaardvellen, giraffenprints en slechte verwarming (hoewel we nog maar één keer sneeuw hadden op weekend) ... waar zaten jullie?
  Volgende keer beter (en goed advies inwinnen)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist dat ik het jou had moeten vragen! :)
   We zaten in Beekse Bergen, alles ok eigenlijk, behalve de kou dan. Wellicht een topper in de lente/zomer.

   Verwijderen
 8. Hahaha, ben al blij dat zo'n zaken niet alleen ons overkomt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 17 graden? Ik zou de helft van mijn geld terug moeten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen