Maar waar je je vrienden misschien nog wel meer de ogen mee uitsteekt zijn snorrenboterhammen! Veel werk voor mama's 's ochtends, maar geef toe, how cool is that?
(Note to self: als je brood bakt, zorg er dan wel voor dat de boterhammen groot genoeg zijn.)
Maar hé, zoveel pret houden wij uiteraard niet voor onszelf. Er valt hier weer iets te verdienen. Rep u naar hier, klik op 'like', rep u dan terug en pen in de commentaren uw lekkerste koekjesrecept neer. Wij hebben namelijk nood aan een receptje dat 1. niet zo brokkelig is en 2. niet smaakt alsof je een pakje boter aan het opeten bent. Linken naar een plekje op het www mag uiteraard ook.
Of als u nog niet echt into koekjes bakken bent, zeg ons dan gerust waar u baksgewijs dan wel in uitblinkt en waarom wij dit ook eens zouden moeten proberen.
Voor wie geen bakwonder is of net wel en zijn kans meteen wil grijpen: tot en met zondag 10 juni krijg je 10% korting op je volledige bestelling. Niet getreuzeld, dus. En avant! Allen hierheen!
Ons basisrecept voor koekjes:
BeantwoordenVerwijderen200g bloem, 75 g suiker, 1 ei en 100g boter.
Afhankelijk van de goesting wordt hier nog iets aan toegevoegd: kokos of nesquick of geraspte sinaasschil
Of nog leuker: je verdeeld je deeg in stukken, maakt er rolletjes van en doet overal een extra ingrediënt bij. Dan vlecht je de rollen, rolt ze terug in een worstje en snijdt er plakjes af. Verschillende smaken bij elkaar.
En die zijn nog lekkerder in een snorrenvormpje.
Zo leuk die snorren!!
BeantwoordenVerwijderenEen lekker receptje van koekjes?
Deze moet je zeker proberen.
http://receptenhoek.blogspot.be/2011/04/mexicaanse-pastelitos.html
Groetjes,
Mira
Geen koekjesrecept, wel een heerlijke broodpudding zonder zuivel! Het recept vind je hier : http://www.melkmoetniet.be/broodpudding-met-appel-en-speculoos
BeantwoordenVerwijderenIdeaal om jullie restjes zelfgemaakt brood in te verwerken, in een wip klaar en delicious! Ik maak variaties met chocolade en peer, met rozijntjes, wat je maar lekker vindt eigenlijk. En natuurlijk kan de afgebakken pudding vermomd worden in hippe snorren! Succes gegarandeerd!
Aarch aarch, wat vraag je me nu... Ik google elke keer 'zandkoekjes' en kom telkens ergens anders uit. Geen vast recept dus maar een kleine koekjestip: een heel klein snuifje zout in je zandkoekjes doet het zoet er exact op de goede manier uitkomen! Zegt mijn oma. En mijn oma heeft gelijk, ik heb dat meermaals onderzocht!
BeantwoordenVerwijderenIk vind deze wel heel lekker en handig te "hanteren" als je iets speciaals wil maken -> http://www.dille-kamille.be/nl/content/228/speculaasjes en nu heb ik direct al een idee voor mijn give away van binnenkort :)
BeantwoordenVerwijderenWij zweren bij wafeltjes (je blijft er gewoon van eten, dus misschien ook niet zo ideaal ;-) )
BeantwoordenVerwijderenhttp://wijplukkendedag.wordpress.com/2010/07/29/koekjes-bakken/
ik vind je naaisels echt prachtig en dan nog eens ontzettend mooi in beeld gebracht, echt telkens iets om naar uit te kijken... jammer dat er hier de laatste tijd bijna enkel nog reclame-verhaaltjes verschijnen, echt heel jammer!
BeantwoordenVerwijderenOp de 19 berichten die sinds begin mei verschenen waren er 4 effectief reclame. Dat valt nog mee, denk ik. Het is niet omdat ik over 'producten' blog en er een link naar een website bij zet, dat het ook allemaal reclame is. Wat het uiteraard wel is, maar dan zonder voordeel voor mij.
VerwijderenIk zou ook mijn website vol met banners kunnen zetten en puur voor het geld gaan, maar ik verkies om - als ik gesponsord wordt - daar dan ook nog wat tijd en energie in te stoppen om daar echt iets van te maken.
De pruimentaart van dochter Eva moet je zeker eens proberen. We bakken er altijd 2 want 1 taart is een paar uur na het bakken al weer verdwenen! Je kan het recept hier vinden :http://www.cupencakes.blogspot.com/2011/08/taart-met-pruimen.html
BeantwoordenVerwijderenMijn favo-koekjes, die ik eerder ook al in mijn peuterklas bakte zijn op volgende link te zien!
BeantwoordenVerwijderenhttp://lekkerbekkenmaar.blogspot.be/2010/07/koekjes.html
en best wel leuk om hier andere recepten te ontdekken!
Ik zag de vormpjes in flow, leuk!
BeantwoordenVerwijderenKoekjes van geronimo stilton! Goede luim koekjes! 170 gr kokos + 150 gram suiker + 40 gr bloem! Voeg nog 2 eieren en een beetje zout toe en kneden maar. 20 minuutjes op 180 graden.
BeantwoordenVerwijderenPfjieuw, dat is een moeilijke, ik laat het bakken meestal over aan een ander. Tenzij wafels, die bak ik hier zelf, met succes. Maar daar heeft mme zsazsa al eens over geblogd, over dat succesrecept.
BeantwoordenVerwijderenIk denk er nog eens over na, en vraag eens 'raad' aan mijn 'bakker' des huizes.
Zotjes. Dat zijn leuke cookies.
BeantwoordenVerwijderenJa, cool, hé! Wel niet evident om drie kinderen tegelijk van snorrenboterhammen te voorzien...
VerwijderenAha, ik ben ook al lang op zoek naar het ideale koekjes-recept dus dat ga ik hier in 't oog houden.
BeantwoordenVerwijderenen mijn smurfentaart is ontzettend lekker, receptje vind je hier:
Verwijderenhttp://villaspeelmama.blogspot.be/2012/02/toertjes.html
nope geen koekjesspecialist, wat niet wil zeggen dat ik mijn skills niet wil verbeteren. Maar wel een goeie taartenbakker zo van die met rabarber en een andere met chocolade aka brownie
BeantwoordenVerwijderenhttp://fievertelt.wordpress.com/2009/05/20/rabarbertaart/
Ik blijf nog altijd héél erg trouw aan het 4/4e gebak van de Boerinnenbond, nothing can beat that. Zeker al die cupcakes met vieze suikerfondant niet. :)
BeantwoordenVerwijderenHier ook geen koekjesgenie, maar wel een crumblefan.De aardbei-rabarberversie om precies te zijn. 250 g aardbeien, 250 g rabarber, 75g suiker mengen en in vorm gieten. En dan een laagje crumble erover (100g bloem, 75g rietsuiker, 75 g boter, gehakte hazelnootjes). En dan de oven in tot de crumble er goed uitziet. Njamnjamnjam!
BeantwoordenVerwijderenHet enige dat wij soms bakken zijn profiterollekes, en die zijn wel kei-lekker ...
BeantwoordenVerwijderenhttp://blog.vierenveertig.be/2010/01/06/profiterollekes/
één van mijn favo-koekjesrecepten:citroenkoekjes
BeantwoordenVerwijderen150g suiker
150g semolina
75g patentbloem
150g boter in stukjes (echt)
geraspte schil van 2 bio citroenen
1 volledig ei en 1 eierdooier
meng de suiker, semolina en bloem met de boter tot een kruimelige massa, blijven wrijven tot alle klontjes boter zijn verdwenen. Meng de citroenrasp erdoor samen met het ei en de eierdooier. wikkel het deeg in folie en laat opstijven in de koelkast.
verwarm de oven voor op 160°C. Ik ga dan als volg te werk, ik neem een theelepel deeg en leg dit met voldoende tussenruimte op een bakplaat (met siliconen bakfolie of bakpapier) en bak ze dan bruin in een kwartiertje. Ik heb er geen idee van of je ze makkelijk in een vormpje krijgt. Erin wel, maar of ze er ook uit geraken, ik twijfel.
Maar de koekjes zijn wel heerlijk!!! Voor wie gek is op een lichte citroensmaak.
Lekkere koekjes, maar gaan niet in het vormpje:
BeantwoordenVerwijderen'Lelijke koekjes (italiaanse naam ken ik niet meer)
oven voorverwarmen, mengsel maken van eiwit, chocolade in stukjes, hazelnoten in stukjes en suiker, met een lepel in hoopjes op bakplaat doen, oven uitdraaien en dan bakplaten onmiddellijk erin en hele nacht in oven laten (deur niet opendoen). gemakkelijk en héél lekker. als je exacte verhoudingen wil, geef maar een gil (heb het nu niet bij)
Leuk!
BeantwoordenVerwijderenHet recept dat ik altijd gebruik komt uit een heel oud boekje van Artis: "wat te doen bij regenweer". Ze heten dus "regenkoekjes":
Ingrediënten voor +/- 60 koekjes:
500 g bloem
200 g suiker
een snuifje zout
150 g zachte boter
3 eieren
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de suiker en het zout en roer er de boter en de eieren door. Kneed tot een soepele bal. Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit. Steek de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven.
Die snorretjes blijven leuk é! En ook die lepel-koekjes wil ik ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik altijd dit recept (al vrees ik voor een te hoog brokkel- & botergehalte...):
http://lejardindejuliette.blogspot.be/2009/02/zandkoekjes.html
Dit zijn luie-mensen-koekjes, die onveranderd op razend enthousiaste reacties uitdraaien.
BeantwoordenVerwijderenHelaas niet geschikt voor vormpjes, maar heerlijke chocolate-chip-koekjes.
Uitgebreid getest door mijn dochters (en hun mama en hun juffen en de moeders van hun vriendinnetjes.....)
http://07022211.blogspot.nl/2011/12/bedankjes.html
300 g bloem
BeantwoordenVerwijderen150 g suiker
180 g boter
1 pakje vanillesuiker
1 ei
Benieuwd of je het ideale recept vind :)
Maar die vormpjes zien er wel super uit!
150 gr suiker en 50 gr vanillesuike
BeantwoordenVerwijderen◦200 gr boter
◦400 gr bloem (niet zelfrijzend)
◦1 ei
ge mengt dat, ge steekt dat een uur of 2 in de koelkast, ge rolt dat uit tot een halve cm dik, dan steekt ge daar vormkes uit en ge steekt dat in uwen oven tot als ze lichtjes beginnen te kleuren. Eens eruit zijn ze nog wat wak, maar eens koud zijn ze lekker krokant. te versieren met marsepein of suikerpasta of royal icing (of niet) en, als ze niet direct worden opgesnoept, lang te houden in een blikken doos
Wat ook te proberen is, heel lekker en MEESTAL lukt, zijn macarons
90 gr eiwit (best 2 dagen ervoor gescheiden van het geel en apart gezet)
25 gr to 50gr kristalsuiker
200 gr poedersuiker
110 gr amandelpoeder
eerst uw eiwitten met gewone suiker stevig opkloppen, dan mengsel van amandel en poedersuiker erbij.
rondjes op een bakplaat spuiten, een uurtje laten rusten en dan een tien-vijftie minuten in de oven op 150°.
Hoe meer ge dat doet, hoe beter dat da lukt. En als ge dan uiteindelijk uw koekskes schoon krijgt en uw vulling (naar keuze) gelukt, dan kunt ge veel besparen, want in de winkel, is dat niet te betalen...
Snorrenkoekjes met kaneel!
BeantwoordenVerwijderenEen succesrecept hier thuis: gebakken dierenboterhammen! Met koekjesvormpjes steek je zoveel mogelijk verschillende dieren, dino's, hartjes, paddestoelen, kerstbomen en nu dus ook ... snorren uit tiental sneetjes oud brood (zuinig dus bovendien).
Klop 2 eitjes los met wat melk en haal de dieren/snorren hier kort door. Even bakken in een pan met wat boter, bestrooien met een vooraf gemaakt suiker-kaneel mengsel en smullen maar!!
Kan als ontbijt of als vieruurtje. Succes verzekerd.