De zee, deel 2

zondag 29 juli 2012


Na dag 1 waren ze het weer gewoon. De zee, dat is altijd een blij weerzien, ook al lijkt dat in eerste instantie niet zo.

Dag 2 gaf zon. Véél zon. Het Lief ging mee, net als 1 schop en 1 emmer. Niet deftig geëquipeerd, dus, en het Lief overwoog serieus om de spade van mijn vader mee te nemen, kwestie van het kastelenbouwen efficiënt aan te pakken. Maar geef toe, met een spade op het strand, dat is toch echt geen gezicht?

De broeken gingen meteen uit, en ja, kind 1 en 2 waren ook aanwezig, mocht u zich afvragen of ik ze ergens ondergedolven had.

Die strandkabientjes, daar verzin ik altijd hele verhalen bij. Een beetje schots en scheef, verroeste slotjes, en al die families die al jaren terugkomen naar dat ene plekje.

zee15

Als je dat stukje flatgebouw wegdenkt, dan zitten we toch gewoon ergens ver weg? Niet?

zee14

Ziet! De andere kant! Wie moet op reis als het hier mooi weer is? Wij niet. Wij gaan gewoon naar Zeebrugge, zo dicht mogelijk bij de haven. Met een enòrm strand én bovendien de 'dichtste zee', van bij mijn ouders gezien. Ideaal voor onze autorithatende nakomelingen.

zee9

Het kind met de gespierde kuiten begon als snel te schuppen. En hevelde de schop na enkele steken over in de handen van de vader. Fotograaf van dienst zijn, dat heeft zo zijn voordelen.

zee17

Er werd gebouwd, in opperste concentratie.

zee16

En hij zag dat het goed was.

zee10

Maar toen hij nog wat decoratie ging zoeken in zee, zag hij wat, en riep hij zijn vader erbij.

zee11

"Kijk eens, papa! Kijk eens! Een monster!"

zee12

Waarlijk! Een zeemonster van 1 bij 1 cm. Ziet u het?

zee13

16 opmerkingen:

 1. Ik stel me voor dat uw dochter in het zachte zand radslagen maakt en fanatiek haar handstand oefent. Uw oudste zoon zit boven op die witte huisjes en springt van de een naar de ander. En u...? U maakt foto's en verzint briljante bladzijden voor uw boek.
  Of zit ik er helemaal naast?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Redelijk.
   Mijn dochter loopt de hele tijd rond, als een jong veulen in een wei. Al die ruimte!
   Mijn oudste bouwt forten, bijgestaan door de jongste die even fervent meedoet. En het Lief dat iets minder fervent meedoet.
   En ik doe eigenlijk gewoon niets.
   Zoiets.

   Verwijderen
 2. Wij zijn zo'n familie met een strandkabine op het strand van Zeebrugge :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh, echt? Mini-blogmeet met 8 kindertjes?

   Verwijderen
  2. De cabine is van een groottante die ik ondertussen niet zo vaak meer zie. Dus het is al lang geleden dat ik nog naar de kabine ben geweest.En er is maar één roestige sleutel van als ik het mij goed herinner:-) Anders was ik maar al te graag van de partij op je mini-blogmeet.

   Verwijderen
 3. Tja ... de zee is altijd zo thuiskomen voor de kids ... heel herkenbaar voor iemand afkomstig van Npt-Bad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest wat zoeken, maar het monster werd gevonden. Bravo aan het gedetailleerde oog van uw vierjarige! (en nu zien we de papa ook eens ;p)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag mij altijd af hoe mensen die niet van de kust zijn de kust beleven, zo dus :) Klonk als een heerlijke dag! Ps: Als je naar links kijkt, daar aan de pier, daar staat onze cabine :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ouders namen mij als kleuter elke zondagochtend mee naar zee, zo tussen september en april. Dan wandelden we van Zeebrugge naar Blankenberge en terug. Ik herinner me nog dat ik de mossels van onder de pier kon af'kraken'. Kan dat eigenlijk nog?
   Mijn Lief is gelukkig ook geen zonneklopper, maar wij hebben een zalige tijd als het geen superzomer is.

   Verwijderen
 6. Mooie foto's! En LOL voor dat zeemonster! Onze mannen vonden de sprinkhanen en mieren op reis ook een bezienswaardigheid. Eigenlijk wel jmmer dat we hun manier van kijken verloren zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pas maar op als dat zeemonster volgroeid is! Zeebrugge is zalig om met kinderen heen te gaan! Ik deed dat ook met mijn ouders! Supervroeg vertrekken thuis, dan eerst wandelen naar Blankenberge en tug, dan spelen in het zand en dan moe naar huis! Je hebt er veeeeeeeeeeel strand en geen drukte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk verhaal met prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeebrugge, het tofste stukje Belgische kust dat er is, naar mijn mening!

  BeantwoordenVerwijderen