Ster

dinsdag 20 november 2012


Het gebeurt niet zo vaak dat kind 1 enthousiast is over nieuwe stof (die hier altijd haast onopgemerkt in huis binnenkomt). Kind 2 heeft een radar voor alles nieuws. Zij riekt dat. En eigent zich als de vliegende bliksem ook prompt alles toe. Kind 1 niet. Die berust.
Als hij dan al eens iets ziet dat hem bevalt, dan kleef ik er in gedachten het label 'voorbehouden voor kind 1' op, in afwachting van gebruik.

Nu zei ik al dat kind 1 die kakafonie aan kleur niet meer zo erg weet te appreciƫren. Toch bleef de stof niet lang liggen. Hij had namelijk zelf een idee. "Een winterpyjama, mam, met een broek in spons, en lange pijpen om mijn benen in op te trekken." Dat kon geregeld worden en al gauw was een sterrenpyjama een feit. Opnieuw met een brede V-kraag waar ik momenteel zwaar fan van ben. Het geeft hem iets American footballachtigs, iets stoers, iets waar ik mijn zoon niet meteen mee associeer. Niettemin, het staat hem. De kleuren van het sterrentricot zijn uitzonderlijk mooi. De tweede foto is kleurecht, niets gephotoshopt hier. Ze maken ons helemaal vrolijk, zelfs bij het ontbijt. (Wel kom, toch een beetje.)

ster
ster
ster
ster + kussen

Ik maakte, na zoveel voorbeelden op Pinterest, ook een wolkenkussen. Dat zag er heel goed uit toen het was getekend, maar opgevuld lijkt het eerder een medaillepodium dan een wolk. De zoon vond het eigenlijk best te pruimen en benoemde het prompt tot zijn leeskussen. En laten we nu net niet moeilijk doen over alles wat het lezen bevordert, nietwaar? De ene kant sterren, de achterkant een restje van de blauwe velours van hier. Over dat zacht liggen hoeven we ons alvast geen zorgen te maken.

Sterrentricot: Bambiblauw

14 opmerkingen:

 1. idd zeer geslaagd!!!leuk met zo'n hals!! Kind 1 riekt hier ook alles ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi weeral :) Welk patroon gebruik jij voor pyama's? En is dat tricot warm genoeg voor een pyama?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoer, echt stoer! Je ziet dat dat een puber wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf zeg! Mooie hals inderdaad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Looks good! (om het in uw terminologie te zeggen ;). Plezant dat de grote zoon zijn mama's naaitalent nog weet te appreciƫren. En, niks gephotoshopt die tweede? Dat zijn we niet gewoon van u :) Maar dat wil ook zeggen dat uw toestel vanzelve zulke foto's voortbrengt. Dat kan van de mijne niet gezegd worden. Ach, wie weet verhoort de Sint mijn wensen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ja, als je weet wat de instellingen zijn om optimaal van het weinige licht te profiteren, dan lukt dat wel. Niet op 'Auto' fotograferen is de boodschap.

   Verwijderen
 6. Super leuk!

  Zo fijn wat jij allemaal laat zien.
  Wolk is grappig... soms handig om een boek op te leggen om te lezen!

  Mooie foto's van jullie zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tricot bovenstuk en lekker warm onderstuk: dat is zowaar de ideale combinatie om het 's nachts lekker warm te hebben zonder al te veel te zweten. Die zoon van u heeft dat al goed door!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, mooie pyama! Weer goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke piyama voor een knap kereltje...de hals heb je mooi gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen