Le derrière.

woensdag 6 februari 2013


Het zat zo. Ik was al maanden op mijn ongemak, telkens ik op de fiets sprong, dat er iets aan mijn derrière ging blijven kleven. Ik ben de eigenaar van een gelzadel met een scheur, ik gooi het er maar meteen uit, voor u zich andere ideeën in het hoofd haalt. De scheur zit achteraan, en dat fietst wat ongemakkelijk, zo op het puntje, ik moet daar geen tekening bij maken. Een ander zadel was een oplossing geweest, maar ik ben 1. te druk/lui om naar de fietsenmaker te gaan 2. te gierig/milieubewust om een nieuw te kopen 3. vergezeld van een stel vriendinnen en een stapel stof die mij de perfecte oplossing voor het probleem beloofden.

Die vriendinnen schreven namelijk een boek, waar na dit en dit al een derde project werd uit gerealiseerd. Het vraagt nog wel wat finetuning, want zoals u kan zien pastte de zadelhoes perfect over het zadel van de fiets van de zoon. Waar hij heel blij om was, mijn derrière net iets minder.

zadelhoeszadelhoeszadelhoes

Maar, geen erg, geen erg. Mijn collectie vrouwelijke toile cirées torent mijlenhoog uit boven de mannelijke varianten. Al kwam er wel even verandering in toen ik deze beauties spotte. Ik maakte er al eerder iets mee, maar heb precies nog wel een reusachtige voorraad. Zeg mij welke je het mooiste vindt en wat je ermee zou maken en met wat geluk komt er een halve meter jouw richting uit.

Untitled

tafelzeil: Liel

74 opmerkingen:

 1. Wauw, wat heb je dat gaaf gemaakt zeg !! en een blije derrière, scheelt ook.
  Stuk voor stuk mooi je toile ciré. De rode met radiootjes grijpt mijn blik, ik zie daar een etui of zakje in waar zoonlief nou eindelijk eens een keer zijn cd's bij elkaar kan bewaren in plaats van dat alles los door z'n kamer zwerft (ik heb al een paar keer "krak" gehoord... einde cd), zo een slodderkont!
  Fijne vrolijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk, de autotjes... ik moest nog op zoek naar een jongens stof, heb ergens op een blog pennenzakjes gezien en hoewel mijn niveau met de naaimachine nog niet super is moet dat wel lukken en ik wou er dan voor zoon een pennenzakje mee maken voor wanneer hij in mei zijn 1e communie doet voor cadeautje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. euh, de blauwestof met autotjes, trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De blauwe vierkantjes met auto's, dat is ongetwijfeld het mooiste. En wat ik zou maken? Een fietszadelhoes om origineel te zijn. Ik maakte er al één, lang voor het bestaan van 'Zo geknipt'. Maar toile cirée is nu eenmaal beter dan jeans, wanneer het erop aan komt een natte poep te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. arme derrière :). maar het tweede exemplaar lukt altijd beter, geloof mij! (het derde daarentegen... :))
  de rode tv's lijken mij supoer, ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oja,
  een boterhamhouder maak ik er mee natuurlijk! dat vraagt toch om tv's, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OOh, ze zijn allemaal super. Maar ik zo voor de rode gaan met tv's en radio's. Hier kunnen de kinderen ook wel fietszadeldingen gebruiken met als die regen en sneeuw de laatste tijd. En rood is lekker unisex!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een snack-of boterhammenzakje met de blauwe of oranje autostof!
  en voor als de zoontjes wat ouder zijn een zadelhoes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die blauwe auto's zouden veranderen in toiletzakskes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De rode radio's vind ik héél mooi. Met zo'n zadelhoes is mijn fiets helemaal opgevrolijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De blauwe met de autootjes is het helemaal voor mij. Ik zou er een fietstasje mee maken voor de oudste zoon zijn nieuwe fiets die er aan komt binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat oranje ruitje met autootjes is geweldig zeg! Ik zou er een shortje van maken voor in de huishoek bij mij in de klas.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die twee linkse lijken me ideaal om zoons schriftjes te kaften. Of pennenzakken voor stiften uit te maken, of een zwemzak,...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oei die blauwe wagens zouden prachtig staan op een coole zwemtas! Ik heb het boek inmiddels ook besteld, het zou dus ook nog zo een zadelhoes kunnen worden ;-)

  Succes met je zadel!
  groetjes, mio

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oej das mooi! Ik heb dat ook, zo een zadel met een scheur. En al mijn zadel dan nat is geregend en ik hem afveeg, blijft er toch nog vocht in die scheur... dus als ik dan ga fietsen duw ik met mijn bil zo dat vocht naar buiten en loop ik toch nog met een natte kont! Maar mocht ik zo'n stuk winnen... dan ga ik er toch een mooie slab van maken voor mijn zoon! (en dan bij voorkeur met de blauwe met auto's!) Ik doe voor mijzelf wel een plastic zak over mijn zadel...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind ze allevier mooi. Maar aangezien ik een kaftje voor de schoolagenda en wiskundeboek voor mijn zoon zou willen maken: de rode met tv's aub! (nota van de juf: 'Seppe, je wiskundeboek is een VOD')

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ze zijn allemaal mooi, maar als ik moet kiezen de roze met tv's ! Wat wil ik er mee maken: hoes om rond de zool van de regenlaarzen te doen ... staan ze net iets sjieker in de hal te wachten op het volgend modderig avontuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohlala, zo mooi! De oranje met tv's en radio's is mijn favoriet, ik zou er direct een giga-strandtas van maken. Zonder twijfel!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Superleuke zadelhoes! En mooie stofjes...
  Ik zou dringend wat zeverproof slabbetjes moeten maken... En ik dacht: als ik nu eens één kant in badstof en de andere kant in toile ciree, dan moet de kleine man zijn t-shirt toch even droog kunnen blijven.
  Welke vind ik nu de mooiste? Euh, dan maar de roze met de radiootjes en tv's.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. en ik altijd maar zoeken naar leuke toile ciréetjes (ik denk dat ik op de foute plekjes zoek :-))...
  anyway, het blauwe met de autootjes zou onmiddellijk veranderen in een stoer slabbetje voor het meneertje dat hier elk moment kan beslissen om geboren te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. de oranje met de auto's die is wel super tof en mijn zoon zaagt al eventjes voor een kussentjes voor op de tripp trapp. Als ik zuinig knip misschien ook wel een pennenzak voor de potloden of een hoesje voor dat heen- en weerschriftje

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ooh, een stofje met autootjes ;-)
  Ik zou er een toilettas mee maken voor de zoon, want hij wordt jammer genoeg een weekje gehospitaliseerd! Zo heeft hij dan iets nieuw mee naar het revalidatiecentrum en hopelijk troost het hem dan ook want wij mogen helaas niet bij hem blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De blauwe auto's voor een kussen voor de poepen van mijn dochters in de fietskar! Dat zou fantastisch zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En een tijdelijk beetje ducktape om zeker te zijn dat er geen gel uitkomt uit het zadel ?
  In afwachting natuurlijk van dit wel heel erg leuke zadelhoesje !

  Ik zou wel eens zo'n pennenzakje willen proberen maken met de rode radio's .

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb mijn zadel met ducktape geplakt - werkt perfect ;-)

  Ik zou een bibliotheektas maken - het regent hier gewoon altijd als we naar de bib gaan tegenwoordig :-(

  Lieve

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik kan niet naaien.
  Die halve meter zou zo zielig als een doekske op de tafel blijven liggen.
  Maar ik heb dan weer wel een echte zadelbeschermer van roze polkadotjes (van den action ofzo?)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. wat een leuk tafelzeil!
  Ik vind de rode met radio's en TV's de mooiste, ik zou er tas van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat weet je toch mooie stoffen te vinden, ik sta er telkens weer versteld van. Mijn favoriet is de meest linkse, oranje met auto's. Ik gok er maar op dat mijn zoon die ook leuk vindt (hij is 1,5 jaar) want hij krijgt er dan een tas van.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik zit met hetzelfde probleem.
  Als het geregend heeft en ik wil nadien fietsen... natte broek. Ik vatte al hetzelfde plan op, maar vond nog geen leuk tafelzeil. Ik ben helemaal weg van het helemaal rechtse (bovenste tafelzeil).

  Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben op zoek naar "stoere" toilet-ciree om een zakje te maken voor de vuile kleren van de zoon die volgende week voor het eerst naar de crèche gaat... helaas heb ik enkel roze hertjes liggen :-) De blauwe met autootjes vind ik het stoerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Die oranje auto's, super! Ik zou er een pamperzakje-à-la-eloleo mee maken voor onze tweede spruit in wording, en een zakje voor later in de crèche, waar natte/vuile kleertjes in mee naar huis gegeven worden. Ik zie het zo al voor me :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oewie...! De blauwe toile cirée met de autootjes werd hier zonet bewonderd door een paar 4-jarige oogjes. Een zwemzak staat nog op ons to do-lijstje. ;o) Enne ... vooraleer de gel ontsnapt ... toch een paar reepjes duct tape plakken, hoor! Die bestaat trouwens ook in vrolijke kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Waauw, waar blijf je die schatten toch vinden?!
  ik ben helemaal zot van die blauwe met autootjes!
  Vanaf volgend jaar heeft grote (toch nog kleine)man zwemles... dus een zwemzakje in deze prachtstof zal hem nog meer doen glunderen!
  groetjes
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De beide met de auto's vind ik het mooist! Ik zoek nog een hip tafelzeiltje om een soort hoes te maken voor ons fietsstoeltje. Allen vrees ik dat een halve meter dan niet genoeg is. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er loopt op mijn blog een prijsvraag aka giveaway, maar 't is precies een moeilijke vraag. Misschien heeft zo'n creatieve duizendpoot als jij de ultieme tip?
   http://lielebeesje.blogspot.be/2013/01/een-prijsvraag-oftewel-een-soort-van.html

   Verwijderen
 35. Ooh, de rode radio/tv's om een bankkussentje voor in de bakfiets (na krokus wordt hij weer van stal gehaald!) of de blauwe auto's voor een nieuw trip trap kussen voor zoonlief, met een halve meter kom ik perfect toe (met nog overschot voor wat slabbetjes)!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. O o o, wat mooi... na het zien van je hoesje vroeg ik me meteen al af: waar zou ze het in hemelsnaam vandaan halen? Lees ik een paar regels verder en zie ik dat je wat wilt weggeven! Geniaal! Ik ben namelijk van plan voor de minimannen een plastic keukenschort te maken. Zoeentje die de kleren nog enigszins droog houdt als ze zich uitleven met de afwas. En laat er nou eentje bijzitten met auto's èn blauw èn wit, de lievelings van de oudste (aangezien de jongste nog niet praat heeft de oudste het voor het zeggen)...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Oooh zo leuke 'ciréétjes'...binnenkort moet ik twee pamperhoudertjes maken 'a la mme zsa zsa' als cadeautje voor nog in de buik zittende beebietjes...hmmm, hoewel zo'n hippe zadelhoes voor mezelf het wat makkelijk zou maken om mijn fiets terug te vinden tussen alle identieke stadsfietsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Gij kunt precies ruiken dat ik op zoek was naar een mannelijk toile cireeke, om de übersaaie toiletzak van de broer voor zijn verjaardag te vervangen door een hip én waterdicht én mannelijk exemplaar. Nu nog even winnen, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. zo'n lunchzakske, in dhoop dat manlief (lieflief klinkt compleet belachelijk niet?) zijn boterhammekes niet meer vergeet mee te pakken. Dan zou'k voor 't blauwe gaan. Maar als dat hier allemaal boven lees, zo'n hoesje voor kinderstoeltje in't rood moet ik ook nog net aankunnen. Ge maakt het een mens niet gemakkelijk hoor ;) Misschien ga ik gewoon voor een fietszadelhoes voor mezelf maar dan in't roos. Allez 't zou van pas komen, ge merkt het al ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hoi, ik sluit me graag aan in de rij... Wat een leuke zeiltjes, je zou me met alle dessins blij kunnen maken, dus ik laat me verrassen en laat de keus aan jou! (Als ik in de prijzen zou vallen dan hahaha)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ofcourse die blauwe kevers... dat wordt een zwemtas-plunjezak voor mijn zwemkampioen!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik doe ook heel graag mee voor nr 3 of 4...trouwens zoals altijd weer heel mooi wat je hier laat!

  Ik zou er een pennenzak mee maken om weg te geven:)

  BeantwoordenVerwijderen
 43. De roze radio'tjes. Voor mijn oudste dochter een tasje voor de dansles :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik heb geen gelzadel, maar wel een scheur in mijn zadel. Misschien ook eens proberen om dit te maken? Ik zou liefst de roze radio versie hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Die linkse! Voor een zwem- of toiletzak denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ik zoek al een tijdje toile cirée om voor mijn kindjes een brooddoek of koekendoek te maken. Ik heb een jongen en een meisje. Zo een doekje is handig om hun koekje in te verpakken en open te leggen op hun knietjes om het koekje op te eten. Met een mooi stofje langs de ene kant en een toile cirée langs de andere kant. Als ik niet win, wil ik wel graag een half metertje kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Mooi gedaan en mijn zoontje (van 2) zou heel blij zijn met de autokes op de toile ciree. Dat was zijn eerste woordje en zoals het er nu naar uitziet ook het enige belangrijke woord in de hele Dikke Van Daele ...

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Het blauwe met autootjes :-) voor een peutertasje
  Heb nog nooit met toile coree gewerkt en wil dat wel eens uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Rode radio's voor mijn derrière. Ik heb ook zo een zadel

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Het blauwe met auto's om voor zoonlief, Jef, een zwemzak te maken. Hij leert net zwemmen en is zo goed bezig dat hij wel een beloning verdient!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Prachtige toile cirées, een toiletzak in dat blauw met autootjes zou hier zeker als communiekadootje kunnen dienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Deze toile cirée springt er echt wel uit ! Maar ik vrees dat ik niet zo'n grote fan ben van het materiaal ... ook al levert het hele mooie zadelhoezen op precies !

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Zo cool! Ik zou er een hoes van over het verzorgingskussen van mijn kleine man van maken (als dat past en als ik het kan...) en dan zou ik gaan voor de blauw met wit geruite met de auto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Oh die blauwe met de auto's!
  Hier zouden er ook wel wat fietsattributen voor grote broer gemaakt kunnen worden vermits wij elke dag met de fiets naar school gaan.
  Of leuke bavetten voor kleine man die begin mei geboren wordt.
  Groetjes Frullemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Doe maar de blauwe met de auto's! Zoonlief gaat in september naar school en kan wel een herbruikbaar zakje voor zijn boterhammetjes gebruiken. Zo eentje dat je kan openrollen tot placemat. Zodat hij steeds proper bokes kan eten zonder alu-folie of papier/plastiek! Hij gaat dat kei leuk vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. De roze radio's! Ge hebt er trouwens geen idee van hoe goed ze van pas zouden komen.. Ons afdak is gaan waaien en mijn huidige zadelhoes is te klein. Ik hoop ondertussen bijna elke ochtend op regen zodat ik mijn regenbroek mag aantrekken, omdat ik anders met zware incontinentieverschijnselen op het werk toekom!

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Oh ja de blauwe met auto's! En dan maak ik er net zo'n schoon tasje van als voor dochterlief! Kijk maar eens op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Ik zou met de blauwe auto'tjes een vieruurtjestasje maken voor de peuterzoon. Hij start volgende week aan zijn schoolcarriere en heeft nog een 'opvangzakje' nodig.

  Lies K

  BeantwoordenVerwijderen
 59. verras mij ! ik ben met alles blij want ze zijn alle 4 super !
  En ik maak er een grote dumpling van, van de blog "leven met liv". Daar heb ik eerst vreselijk op geknoeid met als resultaat verprutste toile. Maar nu lukt het me ! Dus die van jou zal niet in de vernieling gestikt worden !
  Groetjes, k

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik ben Marie en wil zo'n zadelhoes maken voor mijn broertje, krijgt die eindelijk ook iets van mij!Die met de autootjes vind ik wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Ja, die linker! Zo mooi.
  En ik moet hoognodig een nieuwe toilettas, dus dat zou ik ermee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Leuk, dit weekend 2 meisjes fietzadelhoesjes gemaakt maar de zoon zag dat precies toch niet zitten zo'n gebloemde hoes dus iets mannelijkere toile is hier zeker welkom!
  De blauwe auto's is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. De blauwe autootjes!
  Slabbetjes voor de kleinste kapoen, een pennenzak voor de grootste kapoen, een mandje voor de badproducten, een tas voor een echte jongensmama,... Ik moet er precies eens een nachtje over slapen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Handig ding, zo'n zadelhoes. Ik moet mij ook eens een reserveke maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Een etuitje of een schortje in 't stofke net als uw zadelhoes!

  Maar een zadelhoes, sleert/glijdt dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 66. autos op de oranje kotjes, en een toiletzak lijkt me wel leuk

  ziggy

  BeantwoordenVerwijderen
 67. met die blauwe met de autootjes zou ik voor onze Leo het zitje van zijn stoel bij de oma overtrekken. Die stoel staat daar al een aantal jaren te verkommeren en ik zou hem graag een tweede leven schenken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 68. De blauwe met auto'tjes..
  Zoonlief wordt 6 in maart en hij krijgt dan een nieuwe fiets van ons.
  Ik zou het gebruiken voor een fijne fietstas voor hem, zodat hij zijn schooltas erin kan doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Ik zou gaan voor lekker zachte regenbestendige kussentjes voor de (vooralsnog imaginaire) bakfiets waar ik zo naar uitkijk!! En dat wel in oranje met autootjes, supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 70. ooh wat leuk ! ♥ uuh ik zou dan voor de roze met radio's gaan ;-) ♥
  XXX
  Marie lu

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Wat een super give away!! De blauwe met auto's is onze favoriet. En we maken ervan een placemat XXL voor mijn knoeier/knutselaar/tekenaar en van het restje wat nog overblijft een etui.

  BeantwoordenVerwijderen