Omni Tempore Family Tour

zaterdag 29 november 2014


Ik kreeg van Sofilantjes de vraag om een patroontje te testen en zag dat meteen als dé ideale stok achter de deur om na heel het boekenfeest niet in een zwart gat te vallen. Ik printte het patroon (beschikbaar van maatje 80 tot een volwassen XXXL) en las toen dat je de keuze hebt om per maat te printen. Interessant! De tweede keer (ja, er komt dus nog een tweede versie) vergat ik dit, maar door de kleuren is het eigenlijk heel duidelijk welke lijn je moet volgen. Derde keer goede keer dan maar.

De stofkeuze bleek het grote struikelblok. De drie zijn mentaal uit die kleurrijke tricootjes gegroeid. Voor een pyjama mag dat nog en voor baby's is dat ultraschattig, maar voor een 6-9-12-jarige? Ze zijn er niet meer zo tuk op. Bleek dat mijn nochtans goed uit de kluiten gewassen tricotstapel niet veel soeps herbergde. Een sobere zwarte, zoals bij Pienkel, dat vond de oudste wel ok. Die heeft hij dus nog te goed.

De nood aan pyjama's is hier nog steeds groot én in België is de recykleren reeks aan de gang, dus toen er plots een pyjama van de wederhelft opdook met een verstorven elastiek viel de puzzel in elkaar. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar kledingstukken verstellen, dat is dus niét naaien. Dat belandt op een stapel en daarna in de vergeethoek. De oplossing: de schaar erin!

omnitempore2

Het was wat puzzelen met de patroondelen. De kraag loopt over in twee delen van de pyjama, maar dat stoort ons niet. Ik stikte de kraag ook door, om de witte spons aan de onderkant wat in bedwang te houden.

omnitempore4

omnitempore3

Goedgekeurd? Ik denk het wel. Lekker warm en perfect om een hele dag in huis rond te hangen.

omnitempore1

12 opmerkingen:

 1. Herkenbaar! Inderdaad kleren die moeten worden versteld kunnen maanden ( of langer) blijven liggen terwijl ik toch enkele dagen in de week de naaimachine gebruik. Heerlijk shirt trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij staat er prachtig mee. Btw, het kan aan mij liggen, maar de Rafflecopter komt er hier niet op, alleen een link naar de site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Zo kan je ook deelnemen, toch?

   Verwijderen
  2. Ik kreeg gewoon de site van Rafflecopter, geen link naar de deelname dus lukte zo niet. Niet dat ik wou deelnemen, maar wou eens bekijken of dat zo werkte, want ik vind die Rafflecopter persoonlijk een doorn in het oog als die echt op de blogpost staat, zoals bij mij het geval is. Nu staat hij er wel tussen.

   Verwijderen
 3. Super patroon zo te zien... Ik wil graag meedoen maar ook hier doet de Rafflecopter het niet... Dus bij deze ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah. Kijk, nu staat de widget er wel, maar dat zou echt wel hetzelfde resultaat moeten opleveren.
   Probeer je nog eens?

   Verwijderen
 4. Lukt hier ook niet. Teller blijft op nul staan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig hebben we nog de foto's ;-). Ze zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, tof gerecykleerd! En ook hier blijft de te-herstellen-stapel maar al te vaak liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klopt. Herstellen is absoluut geen naaien maar ook hier begrijpt er niemand dat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk patroontje en fijn dat je niet om stof moet :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen