Inpakken geblazen.

zondag 14 december 2014


Nog 1 week en het is vakantie. Ik heb nog niets, de adventskalender, kerststal en kaartjes even buiten beschouwing gelaten. Dat is bij nader inzien misschien toch al meer dan andere jaren. Ik heb dan nog wel geen boom, maar ik heb potverdorie wel het meest op elkaar afgestemde cadeaupapier ever. Cadeautjes met gouden vogels... bijna té mooi om te gebruiken. De jaren hebben mij ondertussen wel geleerd: gebruiken wat je mooi vindt, anders is het zo'n zonde als je er helemaal niets mee doet.

En zo gebeurde het. Op een zaterdagmiddag toen de zonen schaakten en de dochter met haar vriendin Lego Friends land aan het verbouwen was, was het tijd voor actie.

Van het rekje met cadeautjes voor niet-huisgenoten en uit de geheime bergplaats met cadeautjes werd zorgvuldig wat gekozen. Er bleef nog genoeg papier over om mijn knutselkind blij te maken, want o ja, die rollen staken haar al een tijdje de ogen uit. Denk: "Alle stukjes die je niet meer gebruikt ga je sparen voor mij, hé, mama? En als er iets over is, mag ik het dan ook hebben?" *insert langerekte please*

goudenvogels

goudenvogels2

Ik pakte alvast wat kleine cadeautjes in voor de drie. Ik pakte ook twee t-shirtjes in die ik hier halvelings had uitgedeeld. En ik schreef kerstkaarten, zoals beloofd.

Dus: Yeppoyo ke, .tonbouton, Prentje en Fo, mailen jullie mij even je postadres?

Mijn rekje vrolijkheid groeide alweer wat aan, maar dat is voor de volgende keer.

Aaah. Ik ben er echt wel een beetje zot van, vrees ik...
Best eens een duurzaam doel voor bedenken zodat ik er wat vaker en langer plezier van heb. Pinterestgewijs al iemand ideeën? Dozen bekleden of zo? Of een muur van het toilet mee beplakken?

goudenvogels3

Cadeaupapier van bij In-pakt.

13 opmerkingen:

 1. Zo'n schoon inpakpapier! Ik hou het dit jaar bij eenvoudig effen bruin papier om onze kadootjes in te pakken, maar het plan is wel om ze te 'pimpen' met witte wollen pomponnekes :), lijkt me heerlijk cosy onder onze boom! Wat betreft ideetjes: dat van die dozen beplakken vind ik helemaal super; misschien kan je ook eens een grote vierkante canvas overtrekken met het papier om dit dan ergens op te hangen ( ik doe dit soms met stof in mijn dochter haar kamer en hierbij naai ik ook enkele assortie kussensloopjes). Instant sfeer en een kleine moeite om eens het decor te veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een stuk in een grote witte kader steken en aan de muur hangen? echt prachtig die vogeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi inpakpapier. Ik ben jaloers als ik zo naar onze pakjes onder de boom kijk. Misschien ben ik toch te snel tevreden geweest....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi papier! Inkaderen? De achterwand van een kast mee bekleden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In een wissellijst als kunst ophangen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi dat inpak papier.Bij mij gaat het dit jaar een mengeling zijn van allerlei stijlen want ik verhuis nog voor kerstmis en mijn hoofd staat niet echt op het in pakken van cadeautjes dus elk papier dat voorradig is wordt gebruikt... ;-) Lijkt me mooi om in een kadertje te zetten of een lade kastje mee te beplakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtpapier! Ik kan dat altijd zo slecht, mooi papier echt gebruiken. Ik vind het zo zonde...
  Achterwand van een open kast mee beplakken, dat zou ik doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Was onlangs bij huiszwaluw in Gent en daar verpakken ze hun cadeautjes in hetzelfde papier. Ik had toen een tamelijk groot geschenk gekocht voor mezelf :-) en heb thuis heel mooikes het cadeaupapier gerecupereerd :-):-):-) en nu ligt het bij de rest van mijn mooie papierkes stof te vergaren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, kijk, dat heb ik nu ook altijd, dat ik dingen die ik zoooo mooi vind niet gebruik en dan ligt dat daar jaren tot ik niet meer zo mooi vindt en het het huis stilletjes verlaat. Dat is pas zonde.

   Verwijderen
 9. Oh mijn hart maakt een sprongetje! Een kaartje van mijn blogidool ;-). Ik mail je zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi papier, notitieboekjes mee beplakken, en dozen, blikken, pennenhouders, labels van de kleine stukjes aja je kan zoveel kanten uit
  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtpapiertjes! Bij mij zouden die in de kast blijven, wachtend op de perfecte gelegenheid. Ik heb hier nog wat prachtige (ahum) pokemonstickervellen die mijn zevenjarige zelf om dezelfde reden wou bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Conservenblikjes mee bekleden, om er erg originele pennenbakjes van te maken ?

  BeantwoordenVerwijderen