Ziek.

zaterdag 17 januari 2015


Het kleintje dat gisteren na school nog per sé wou gaan fietsen ("Want de zon schijnt! En het is zooooo lang geleden!") hangt vandaag een beetje slap in mijn armen. Het kleine, krakende stemmetje dat vanmorgen hees vanuit zijn kamer "mag ik een bekertje water, mama?" piepte, beloofde niet veel goeds. Hij kwam tussen ons liggen, zijn gloeiende koppie in mijn hals, zijn warme voetjes tussen mijn dijen. Een klein, gloeiend kooltje. Not good. Dat hij helemaal alleen in het grote bed wilde blijven liggen toen bleek dat het echt hoog tijd was om op te staan als we I en O op tijd in de turnles wilden krijgen: definitely not good.

De hele dag, het hele weekend krijgt meteen een andere invulling. We blijven thuis, cocoonen rond de zetel met het zieke kindje en niemand is ooit meer bezorgd dan wanneer het 'kotsbakje' tevoorschijn komt.

Het is stil. Ik werk me richting deadline. De dochter naar een feestje, de jongens verenigd rond de Star Wars Lego boeken.

Morgen is het vast weer beter. En kan hij zijn traditionele zaterdagsochtendse schaakpartij met zijn vader inhalen. Fingers crossed.

schaken

*hier in betere tijden met beste vriend B. in een partijtje knuffelschaak*

12 opmerkingen:

 1. Veel beterschap voor de zieke.Als ik het bij velen hoor en lees is het tegenwoordig heel erg onder de mensen:ziek zijn.Maar met jullie goede zorgen is hij hopelijk morgen stukken beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arm ziekje :-) Ik had het twee weken geleden ook zitten! Komt goed met wat tijd en veel liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai toch! Veel beterschap voor die kleine man!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ocharme...ziek kindje zijn is NIET leuk,...mama zijn van ziek kindje nog minder...Hopelijk vlug beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat vervelend. Hier ook een arm ziek jongetje :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hadden hier vandaag 3 'halve' kindjes: eentje herstellend van 2 weken in de zetel liggen met een longontsteking, eentje die vrolijk ronghupste met 38,5, en eentje met koorts-in-opkomst. Om te zeggen: het heerst. En om te zeggen: we begrijpen je volledig! Hopelijk is er voor iedereen snel beterschap op komst!
  Miss Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, hopelijk voelt hij zich snel beter! Hier wou de dochter gisteren ook persé buiten 'krijten'. Ze onthoudt dat allemaal zo goed eh, dat we hadden gezegd dat dat iets was voor als de zon weer schijnt en niet voor in de winter.. En dus bij de eerste zonnestraal: "Mama, de zon schijnt! Gaan we nu buiten krijten?" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hopelijk is hij ondertussen al wat beter, en anders nog veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen