De Candy jurk

donderdag 5 maart 2015


Ik kocht een stof, maar het draaide in eerste instantie een beetje verkeerd uit. De print groter dan verwacht, niet zo dik als in mijn hoofd... Shit happens, dacht ik. En ook: als het dat maar is. Ooit wordt iemand nog gelukkig van dit stofje, maar ik was het niet, op dat moment. O zag trui na trui passeren en bleef maar zeuren om die 'beestjes'. Die beestjes waren een beetje een doorn in mijn oog, want ik wist begot niet wat ermee aan te vangen.

En toen klikte het. Het zou de Candy jurk worden van La Maison Victor. Bedoeld om te maken in sweater, zonder omzomen. Ik twijfelde. Of beter, ik deed gewoon mijn eigen ding. Ik gebruikte tricot en tekende aan de onafgewerkte randen een extra centimeter om te kunnen omzomen. Ik maakte een touwtje uit een restje tricot. Dat strookje van 1 cm breed keren was een klein huzarenstukje, maar het lukte.

Ging er dan niets fout? Toch, toch. Ik tornde twee keer het rokdeel van het bovenstukje, omdat ik dacht dat ik verkeerd was, ook al was dat dan niet zo. Dus na wat gefoeter (en nog eens goed de handleiding lezen) ging dat uiteraard als niets.

Ik tekende het rokdeel ook twee centimeter langer dan voorzien, omdat het nogal kort scheen te vallen. Nòg een extra centimeter of 2, of 3 of 4 zou niet hebben misstaan... Het bovenstuk mocht dan weer een centimeter of twee korter. Dat neem ik mee voor de volgende keer.

De stoere bijna-10-jarige ziet zichzelf het liefste zo. Maar onder dat stoere imago gaat zo'n klein hartje schuil.

candydress_paapii1
candydress_paapii2

Zoals je ziet kan je de afwerking van de mouwen zien, maar dat stoort ons nu eens niet, want dankzij de overlock is dat toch wel proper.

candydress_paapii3
candydress_paapii5
candydress_paapii6

Dochter content? Absoluut.

candydress_paapii4

Stof: Paapii van Liesellove
Patroon: Candy jurk uit La Maison Victor

32 opmerkingen:

 1. Heel geslaagd! Heb hetzelfde stofje hier liggen, had dezelfde ontgoocheling en weet nog steeds niet wat ermee aan. Ik denk dat het een pyama wordt voor de zoon, want voor zo'n jurkje heb ik te weinig. Toevallig plan ik morgen een candy-jurk te maken in tricot en ik was net hetzelfde van plan, met name de randen wél afwerken. Daarom ben ik nieuwsgierig naar hoe je die halslijn afgewerkt hebt. Tips?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik tekende aan de nek- en halslijn 1 cm extra. Afboorden met de overlock, 1 cm omstrijken en vaststikken met de naaimachine. Dat gaat perfect. Idem voor de mouwboordjes.

   Verwijderen
 2. Ow ja, in mijn hoofd waren die beestje ook kleiner. 't Is wel een heel mooi kleedje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon schoon!
  Zo te lezen had je hetzelfde aan de hand als ik enkele weken geleden met diezelfde stof: print te groot, tricot ipv sweater. Hier werd het een pijama...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt! Goed dat het stofje toch nog een bestemming kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon! Volgens mij zou dat model mij ook nog wel staan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die beestjes lagen ook even in mijn winkelwagentje, maar voor mijn kleintjes waren ze zeker te groot geweest. Mooie oplossing, deze gaat zeker gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze krijgt modellenallures, die dochter van jou in zo'n mooi kleedje. omabetty

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! In welke uitgave van lmv staat dit patroontje?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Perfecte print voor dit jurkje. En het staat haar zo goed.
  Idee...volgende keer de mouwen dubbelen zodat je de stofrand eigenlijk de stofvouw is en de binnenkant ook in de print is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Dat dacht ik ook al. Maar ik wou eerst zien hoe dat zou vallen en of dat niet ging rekken als ik dat doorstikte zonder boventransportvoet.

   Verwijderen
 10. Ik heb dat stofje hier ook liggen, in het munt dan. Al veel vastgepakt, maar al even vaak terug in de kast gelegd, hier kwam er dus nog geen klik :-) Jij maakte er wel een tof kleedje van!! Maar dat lijkt me voor mijn zonen nu niet ideaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die is hier ook besteld, in een ander stofje weliswaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tof! Hier ligt het patroon ook klaar voor de 10 jarige dochter. Inderdaad wel moeilijk om het lint op de juiste hoogte te krijgen. Zal goed nameten worden op haar lichaam.
  Een tutorial om een lint uit tricot met overlock te maken vind je bij onze medeblogster:http://emmaenmona.blogspot.be/p/nieuw-overlockles.html (zelf nog niet gedaan maar komt binnenkort van pas).

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste, Gebruikt u het patroontje nog van de candy jurk???

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bedankt voor de tip om de rok langer te maken! Bij mijn peuter was 2 cm genoeg. Dit is die van mij geworden: https://madebymodi.wordpress.com/2018/04/12/een-zuurstokroze-candy-jurk/

  BeantwoordenVerwijderen