DIY Maandkalenders

woensdag 18 maart 2015


Ze vallen me overal op, de maandkalenders die je zelf kan afdrukken. Handig om de kinderen te laten beseffen wanneer hun vader moet werken, want dat is, met een volcontinue systeem, geen lachertje om bij te houden.

Ik had er lange tijd van Elske. Die zijn mooi, vind ik. Minder fijn is dat ik niet al wat van op voorhand kan aanvullen, want ze verschijnen maand per maand. Met het onregelmatige schema van meneer is plannen wel aangewezen. Maar ga zeker eens kijken, want ook haar blog mag er wezen.

heeft ook maandkalender. Een andere stijl, romantischer, maar toch eenvoudig en altijd een prachtig kleurenpalet. Zü is iets vroeger met het publiceren van een nieuwe maand. I like! Meer schrijfruimte ook, en met plaats voor een to do lijstje en belangrijke niet-te-vergeten zaken.

Afgelopen weekend botste ik op de kalender van Studio Lala. Voor héél 2015 in 1 keer. En dan nog in 3 versies. Ik ging voor goud. Ik printte meteen de drie volgende maanden af en hing ze op. Een hartje voor de gouden washi tape in mijn voorraaddoos.

Nog kalenders of andere printables die absoluut gezien mogen worden?

studiolala_kalender

17 opmerkingen:

 1. Ik gebruik de kalender uit de allerlaatste 101 Woonideeën, maar dit is een heel knap exemplaar! Leuke blog ook, merci voor de tip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dju, nu was ik écht overtuigd dat jij met een nieuwe versie ging opduiken. Ik kende vooral die van Zü, en heb bij deze ook twee nieuwe blogs ontdekt, waarvoor dank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha! Bedankt voor het vertrouwen in mijn kunnen :)
   Ik heb even mijn handen (en hoofd) té vol om dat er nog bij te nemen.

   Verwijderen
 3. Die van mijn schoonzus vind ik ook prachtig in al zijn eenvoud: http://www.ellenbilterest.com/index.php?/2010/kalender

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. link was blijkbaar niet correct: http://www.ellenbilterest.com/index.php?/2010/kalender/ (die laatste slash was blijkbaar echt noodzakelijk)

   Verwijderen
 4. Ik gebruik ook die van Elske :-) Al moet ik 'gebruiken' nuanceren, het staat mooi maar eigenlijk kan je daar toch niet echt iets op kwijt qua afspraken ofzo? Of hoe gebruik jij die?

  Voor andere printables ga ik voor ik de luiewijvenmanier: op Pinterest eens zoeken op 'printable', ik heb er al toffe weekmenu-printables en to do-lijstjes gedownload!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrijf vooral vroeg-dag-laat-nacht op zodat de kinderen weten welke dienst hun vader heeft. Al onze andere afspraken staan in gesyncte iCal kalenders.

   Verwijderen
 5. Euhm..., tja..., het staat eigenlijk niet om je eigen ding te gaan promoten maar misschien kan de Villa Appelzee kalender wel iemand bekoren? Ook gratis en voor niks, met veel plaats om te schrijven en meteen al voor heel 2015 te downloaden (vroeger maakte ik hem ook maand per maand, maar dan was ik altijd hopeloos te laat)... Neem gerust een kijkje ... http://appelzee.blogspot.be/2014/12/villa-appelzee-kalender-2015-calendar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk mag dat!
   Hij ziet er geweldig uit! Bedankt!

   Verwijderen
  2. die is mooi! En inderdaad, ook plaats om te schrijven! Nu nog op zoek naar een goeie printer :-)

   Verwijderen
 6. Elske kende ik nog niet, merci voor de link!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb deze!
  http://www.allerlievelings.nl/c-2814926/free-printable-kalender-2015/?utm_source=Kalender+2015&utm_medium=download+kalender+2015&utm_campaign=Kalender+2015

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig idee en zoveel leuke linkjes! Hier ook onregelmatige werkdagen met veel vraagtekens voor de kids dus; ik probeer dit zeker eens uit! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel, ik volg het voorbeeld van Tine van Appelzee en promoot even de mijne ;-)
  Er is een heel eenvoudige maandkalender (pdf A4 of A3) én een hele handige jaarkalender (A2 of 100x70) (formaat van de ikea-kaders ;-)) Daar noteren wij alles op dat niet 'standaard' is en het geeft ons een goed overzicht van wat er zit aan te komen, en het helpt vooral om de drukte wat te spreiden hier en daar.
  Je vindt ze hier: http://www.allovertheplace.be/blog/free-download-planner-2015
  De jaarkalender heb ik laten printen bij de printshop, kostte net geen 10 euro geloof ik.
  Veel plan-plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Merci voor de vermelding Oontje! En tips voor de kalender van 2016 neem ik mee. Me happy! Tralala, Ine

  BeantwoordenVerwijderen