Pashokjesconversaties

zaterdag 2 mei 2015


"Hé, mama, je buik is bijna net zo dik als je borsten." Ik wierp haar een gespeeld kwaaie blik toe. Ze bestudeerde mijn gezicht heel even en grijnsde dan haar meest ondeugende grijns. Dicht op elkaar in een pashokje, onder het onflatterende licht van een TL-lamp... Niet mijn meest favoriete situatie om commentaar te krijgen op mijn borsten óf mijn buik en al helemaal niet van een grijnzende bijna-tiener.

Om de zoveel tijd gaan O en ik eens shoppen. Sinds een jaar of zo heeft ze de geneugten daarvan ontdekt. Ik doe dat zelf niet bijster graag, maar met haar erbij is dat best fijn. Ze weet wat ik graag zie. Donkerblauw, bijvoorbeeld. Ze haalt haar neus op als ik alweer iets donker uit het rek graai en zegt: "Hier, pas dat eens. Dat is eens iets anders, want de mensen gaan denken dat je altijd hetzelfde draagt." Ik leg haar uit dat ik mij er niets van aantrek als mensen denken dat ik altijd hetzelfde draag (ze heeft een punt, ik heb mijn favoriete tenues, allemaal donkerblauw). Ze schudt haar hoofd. "Het staat je niet," geeft ze toe, over het ding dat ze zelf had uitgezocht. "Doe toch maar dat donkerblauwe."

In het pashokje probeerde ik nieuwe loopkledij uit. Ik wou iets zonder mouwen, want ik heb het bijna altijd te warm. Dingen zonder mouwen vragen ook aangepast ondergoed en laat dat nu net haar dada van het moment zijn. "Deze, mama," zei ze bij het zien van een topje met ingebouwde bh, "dat is seriously cool." Ik knipperde even met mijn ogen bij het horen van deze woorden uit haar mond. Haar fascinatie voor bh's is wel degelijk begonnen. Ik trok dat topje aan en de dochter stak een promopraatje af waar menig verkoopster jaloers op zou zijn. Tot ze die zin hierboven uitsprak. Dat was het einde van de promopraat. Want ja, met zo'n sportbeha heb ik echt nog amper iets daar vanboven. Zodanig weinig dat het kan wedijveren met de dikte van mijn buik. Ze haastte zich om te zeggen dat het er geweldig uitzag. "Echt iets voor jou, mama!" Met "Jouw buik is helemaal niet dik, hoor. Dat was maar om te lachen." erachteraan. Om toch maar zeker zijn dat die uitschuiver hersteld was. Ik complimenteerde haar met haar keuze en ze was gerust.

Ik maak mijn altijd zorgen over zo'n nieuw, strak ondergoed. Of dat niet omhoog zal floepen (been there, done that, hoogst oncomfortabel en een garantie om meteen rechtsomkeer te maken). Ik was dus op mijn hoede, maar kon het toch niet laten om bij de eerste zonnige dag zonder mouwen te gaan lopen. Alles bleef zitten, dank u, maar het voelt toch een beetje als joggen in uw badpak. Ze smeerde mij nog andere bustehouders aan (insert pre-tienergegiechel), dus ik kan wel weer even voort.

Maar waar ze het eigenlijk op had gemunt waren die kippenfilets die ze er met twee welgemikte rukjes uit trok.

Zo.
Iedereen content.

14 opmerkingen:

 1. Het moet daar uiterst gezellig geweest zijn in dat pashokje. En weg met die kipfilets, gelijk heeft ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb hier ook zo'n 'borstpletter' in huis gehaald. heel handig om te lopen, maar inderdaad, veel verschil op mijn buikje is er nu niet meer :)
  En ja, hier wordt er gezellig in mijn rolletjes gepord door zoon en dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe gezellig!
  Hier riep vandaag de bijna vijf-jarige zoon in het pashokje van het zwembad: 'jij hebt wel heel dikke borstjes, hé mams'. Nou, ik heb een A-cupje ... zal maar blij zijn met het compliment :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben vandaag met de dochter gaan shoppen voor haar een bikini...was leuke tijd samen,we genieten daar beiden erg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahaha, zalig toch, die kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oocch geweldig en o zo herkenbaar ��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kon ze die zelf gebruiken dan? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met mijn overgewicht krijg ik vaak opmerkingen over een bierbuik.
  Dit terwijl ik vooral op koffie leef.
  Maar de leerling die mij vertelde dat ik met mijn boobies ook maar een bh moest gaan dragen maakte dat iedereen in een deuk lach.

  Zonnige groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan me volledig inleven in het 'pashokmoment'.
  Tja, het is een gemak om geen te grote boezem te hebben bij het lopen. Dus wij joggende/loppende dames hebben een voordeel met een kleine cup.
  (En ik kan al raden wat ze met die 'kipfilets' gaat doen ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yups, borstenpletters, check check check. Ik kan er van meespreken. Wel tof zo met uw dochter gaan shoppen. Ik vrees dat ik dat eeuwig en altijd alleen ga moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Donkerblauw? Serieus, oon?
  Ik was na mijn 18e zo klaar met die kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Jaaaaaaarenlang. Sinds een jaar of zo is dat weer helemaal terug. Geen idee wat de kleurenconsulenten van deze wereld daarover zouden zeggen, maar ik vind dat ik daarmee sta. Voilà!

   Verwijderen
 12. Het Justine Henin gehalte van sportkledij. Het was vorige week toevallig nog hèt gespreksonderwerp op het werk. Van je dochters moet je 't hebben. ;-) Maar toch kijk ik er naar uit, shopdates met de meisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het Justine Henin gehalte van sportkledij. Het was vorige week toevallig nog hèt gespreksonderwerp op het werk. Van je dochters moet je 't hebben. ;-) Maar toch kijk ik er naar uit, shopdates met de meisjes!

  BeantwoordenVerwijderen