Wales, dag 1: onderweg en de eerste kennismaking met het koude watervan de Brecon Beacons

maandag 20 juli 2015


Wales is eigenlijk ontzettend dichtbij. Om 7.20u reden we met de auto op de trein en om 10.00u plaatselijke tijd reden we de brug over de Severn over, waar Wales wachtte.

Severn Bridge

Hoewel iedereen benieuwd was naar de cottage die we hadden gehuurd, stopten we eerst nog bij Llangedfedd reservoir. De zon scheen, de picknick smaakte en we keken naar de surfers en zeilers op het meer. Zwemmen was strictly forbidden, maar het waaide hard, dus niemand die dat erg vond.

Llangedfedd reservoirF at Llangedfedd reservoir

U hoort het al: op deze reis zal er heel wat gezwommen worden. Als het weer en onze navigatieskills geen roet in het eten gooien, that is.

Op de website van wildswimming had ik een plekje gevonden dat op onze route lag. Het was al op voorhand duidelijk: mooie, ongerepte plekjes vinden zal niet zo eenvoudig zijn. Een concreet adres is er niet en veel straten hebben hier ook geen naam, dus op basis van beschrijvingen op het www trokken we op zoektocht.

River Usk, Llangynidr

We reden het dorpje Llangynidr binnen en sloegen lukraak een straatje in. We parkeerden bij een sluis op het Brecon canal toen er net een canal boat kwam aangevaren. Live sluisactiviteit met een manuele sluis en een oude boot: check! We geraakten aan de praat met de sluiswachter die ons naar het zwemplekje wees (maar niet voor we eerst naar de brug over de Usk hadden gekeken, 'old, single track, you must show that to the children!'

Llangynidr lock
Llangynidr lock
Llangynidr lock
Llangynidr lock

Terwijl we het - niet gevonden - car park zochten, passeerden we een dame aan wie we eerder de weg hadden gevraagd. Ze herkende (en volgde) de auto en hielp ons het juiste pad vinden om aan de rivier te geraken. Britse hoffelijkheid ten top!

De Usk was koud en had stukken met een stevige stroming. We vonden platte rotsen waar we ons in onze wetsuits konden hijsen. De kinderen waren aangenaam verrast door de effect van de wetsuits - 'ik voel het water zelfs niet! Dat is helemaal niet koud!' - en gingen meteen het koude sop in.

River Usk, LlangynidrRiver Usk, LlangynidrRiver Usk, Llangynidr

En dan reden we eindelijk naar het huisje dat ergens tegen een bergflank in de buurt van Cefn Cantref ligt. We hadden en hele beschrijving gekregen en vonden het nog redelijk vlot. De view mocht er wel zijn. Het gekwetter van de zwaluwen ook. Eindelijk rust.

view from the cottagewales1_1

7 opmerkingen:

 1. Ik vind dit geweldig tof, zo mee op reis mogen met jullie. Bijna live zelfs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een tof verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Such a fabulous place.Great pics.Have fun and enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, mooi, mooi! In die wetsuits blijven je voeten toch bloot, niet? Moet je dan soms niet heel dringend plassen? #hoogwater

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plassen is een probleem, dan moet het inderdaad uit. Iedereen heeft ook wel schoenen aan. Niet zozeer tegen de kou, eerder om je niet te stoten aan rotsen.

   Verwijderen