Wales, dag 3 & 4: om snel te vergeten

woensdag 22 juli 2015


Over dag 3 en 4 kunnen we kort zijn. Dat waren er namelijk twee om snel te vergeten. Al zal dat door de gebeurtenissen wellicht niet zo snel gebeuren.

Na twee lange en vermoeiende dagen van reizen, uren stappen en laat in bed (Lord of The Rings kijken met de kinderen, dat lukt niet voor het normale bedtijduur) was dag 3 een 'hangdag'. We deden langzaamaan en hoewel het weer niet echt meezat - drizzle, de hele dag door - deden we toch twee kleine wandelingen in de buurt van de cottage. Water zoeken was het doel, of wat had u gedacht?

wales4_1

Toen we tegen tweeën toch energie genoeg hadden om erop uit te trekken bleek de auto niet meer te starten. Bugger. Iets met de parkeerrem zei de boordcomputer voor hij nog even schril piepte en de geest gaf. Nog meer bugger, want het is hier toch verdraaid heuvelachtig en die remmen, die hebben we toch echt wel nodig. We belden Renault die ons niet beter kon helpen dan te verwijzen naar de Britse pechverhelping. Maar wij deden natuurlijk gewoon ons eigen gedacht.

Nu waren wij op dag 2 een Renault garage voorbijgereden en hadden nog lachend tegen elkaar gezegd: "Als er iets is met de auto, dan zitten we tenminste toch vlakbij een garage." Niet evident in dit land, maar kijk, we belden ze op en we probeerden uit te leggen wat het probleem was en vooral waar we waren. Onze straat heeft namelijk geen naam, de cottage ligt ergens tegen een bergflank. Als bij wonder stonden hier na een half uur twee vriendelijke mecaniciens voor de deur. Ondertussen had yours truly uiteraard al stevig gegoogled en het resultaat daarvan matchte gelukkig ook met de eerste bevindingen: de batterij had de geest gegeven. Really, gasten. Voor een auto van nog geen 4 jaar oud die nog maar net (als in twee weken geleden) een onderhoud heeft gehad: ik kon daar niet mee lachen.

Zij kregen de auto in no time aan de praat en zo reden we onze berg af naar de garage. Uiteindelijk bleek dat een nieuwe batterij niet voorhanden was, dus kregen we een lift terug de berg op en restte ons niets anders dan af te wachten.

wales4_4wales4_2wales4_3

Op dag 4 hingen we nog wat rond. Nog steeds regenachtig, en een stevige wind die om de cottage gierde en naar buiten gaan niet al te aantrekkelijk maakte. Na de middag daalden we onze berg af, te voet, toch een stevige wandeling van ruim anderhalf uur - insert gezaag - en dan waren we eindelijk weer mobiel.

In the end viel het allemaal goed mee, maar toch, vandaag kunnen we eindelijk weer naar buiten en daar zijn we heel blij om. Alleen die verdraaide drizzle, die mag wel eens gaan ophouden.

Meer Wales? Dit zijn onze avonturen so far:

· Llangedfedd reservoir & wild swimming in de Usk bij Llangynidr
· Four Falls Trail & wild swimming in de Afon Llia

5 opmerkingen:

 1. Niet leuk op vakantie! Wel goed dat je zo dichtbij een garage hebt dan. Hopelijk komt er snel wat zon in de plaats van die drizzle.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen! :-(. Maar toch nog heel veel plezier! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om dat een beetje goed te maken, ligt er een polaroid-camera op je te wachten, dankzij zo'n prachtige foto van jou. Dat las ik namelijk zonet in het eindverslag van mijnkorteritten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben toevallig net hetzelfde voor gehad met onze Renault in Wales vorig jaar.
  Wat een prachtige foto's en verslag van je trouwens, ik waan me weer een jaar terug :)

  BeantwoordenVerwijderen