Wales, dag 8: eindelijk zon in New Quay!

maandag 27 juli 2015


Na vijf dagen regen - enfin, dat klinkt erg, maar het viel wel mee - ging zaterdag een dag worden zonder ook maar een spatje regen. Hoera! We reden op een ontiegelijk vroeg uur langs kronkelende Welshe baantjes richting New Quay. Nogal toeristisch, zeker nu iedereen buiten kwam om van de zon te genieten, maar ook de plek bij uitstek in Cardigan Bay om dolfijnen te spotten.

newquay_pano

We meldden ons aan bij het Cardigan Bay Marine Wildlife Centre (dat leek ons van alle aanbieders van boottochten degene die het meest met het milieu begaan was en daar wilden we best wat meer voor betalen). We waren zo vroeg dat ze nog volop de weersverwachtingen aan het bestuderen waren om zo de planning van de dag te kunnen opstellen. Het kleine kantoortje was ingericht als mini-museum, dus de drie konden zich wel even bezighouden. Dolfijnen spreken altijd tot de verbeelding. Of niet soms?

We boekten een tocht in de vroege namiddag, dus we hadden de hele ochtend vrij om aan het strand te luieren. Dat klinkt exotischer dan het eigenlijk was, want het is niet omdat de zon scheen dat het ook echt warm was. Voor een Welshman misschien wel, maar bij een graad of 16 huppel ik toch niet erg uitbundig in mijn bikini rond. Ik ging dus op avontuur langs de kliffen van New Quay. Ook niet mis!

newquay8

newquay_sq3newquay_sq2

newquay7

De drie bouwden dammen, maar waagden zich niet echt in het water, ook al had ik voor de zoveelste dag op rij de wetsuits de berg op of af gesleept. Dan maar kijken of we zo geen dolfijnen zagen.

newquay6

Eindelijk was het tijd en wandelden we naar het einde van de pier waar we aan boord gingen van een glimmende catamaran, de Anna Lloyd. We waren maar met 12 passagiers en iedereen had voldoende ruimte om rond te lopen, iets wat bij andere aanbieders van boottochten duidelijk niet altijd het geval was.

newquay5newquay4

We maakten eerst een tocht in de baai - New Quay zag er nog beter uit van op zee - en gingen toen verder de zee op. Op een kolonie meeuwen en een paar prachtige aalscholvers na bleef het turen over een nog redelijk woelige zee. Geen dolfijnen. Geen zeehonden. Geen bruinvissen.

Maar ach. De zee was mooi, de wolken geweldig en de vogels zorgden toch voor wat entertainment. Dat anderhalf uur was eigenlijk zo om, al was het voor sommigen toch hoog tijd dat ze van die boot af waren.

newquay3_ps

Daarna konden we eindelijk gaan bodyboarden! De wetsuits deden weer goed dienst, want het water was nog steeds koud (ik zonder wetsuit, gelukkig voorzien van een permanent vetlaagje) en blijven bewegen was de boodschap.

newquay_sq1newquay_sq5

Zo'n stralende dag verdient wel wat zeefotospam. Sorry daarvoor!

newquay2
newquay1

Vonden we het jammer dat we niet veel wildlife zagen? Ja. Al hielp het wel toen we hoorden dat onze buren op de boerderij die dag ook een boottocht maakten en evenmin iets zagen. Maar desondanks hebben we genoten. £60 well spent, als je het mij vraagt.

Meer Wales? Dit zijn onze avonturen so far:

· Llangedfedd reservoir & wild swimming in de Usk bij Llangynidr
· Four Falls Trail & wild swimming in de Afon Llia
· Autopech (en dus niet zo veel te beleven)
· Lady Falls (Sgwd Gwladys) & Dan-yr-Ogof
· Llyn y Fan Fach & Carreg Cennen
· Dolaucothi Gold Mines

9 opmerkingen:

 1. Fijn om op deze manier van jullie vakantie mee te kunnen genieten. De foto's zijn weer prachtig...... die wolkenluchten erg mooi.
  En een beetje zon doet een mens goed, of niet dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Zo'n dag zon maakt alle regendagen veel gemakkelijker te verteren.

   Verwijderen
 2. Je blog lezen is een trip down to memorylane , zowel New Quay als de goudmijnen bezochten we vorig jaar ! Heel mooie foto's ! Enjoy !

  Groetjes, Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke reis lijkt me dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zàlig om eindelijk dat blauwe nog eens te zien. En die wolken! (Ik typ wat jij moet gedacht hebben. En luidop gezegd, dat waarschijnlijk ook.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Ondertussen al vier dagen blauwe lucht, dus we klagen niet!

   Verwijderen