Witte jenever aalbessen, mijn zwak

woensdag 8 juli 2015


Ik had even tijd en knipte een voorraad witte jeneverbessen van de struik die ik een paar jaar geleden van de buurman kreeg. We plantten die in de voortuin, maar toen die werd heraangelegd belandde de struik met wortel en al in een pot water. Zo overleefde hij de winter (oef!). Hij draagt niet geweldig veel fruit, maar hij is gered, en ondertussen staat hij stevig in de aarde en geniet ik van een paar handjes bessen.

Ik eet dolgraag fruit, maar (witte) jeneverbessen moeten toch wel mijn allerlievelingste lievelingsfruit zijn. Zuur en een beetje zoet, zo heb ik het graag. Ze zijn ook fantastisch om naar te kijken en ik kan het nooit laten om ze te fotograferen, zo fascinerend vind ik ze.

wittejeneverbessené

Maar hoe graag ik ook fruit eet, ik heb ook een zwak voor chocola. Zo kon ik het in Amsterdam niet laten om wat Tony's Chocolonely mee te nemen. Ook al smolt ze dan half in mijn tas.

wittejeneverbessen4

Wat is jullie zwak?

15 opmerkingen:

 1. Je hoeft helemaal niet naar Amsterdam te rijden voor zo'n reep chocolade,
  mijn buurman verkoopt deze ook! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's en de chocolade van tony's chocolonely is heerlijk, vooral die met karamel en zeezout.
  Verder heb ik toch wel een zwak voor chocotoff. Als die zak eenmaal open is..............

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ben je zeker dat dat jeneverbessen zijn ? Ik denk dat het gewoon een witte variant van rode bessen (aalbessen ) zijn en dat proeft echt helemaal anders. Jeneverbessen zijn eerder kruiden en gebruik je best spaarzaam , de andere zijn echt fruitig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yep, aalbessen dus : ik lees net op wikipedia dat in vlaanderen aalbessen wel eens verkeerdelijk jeneverbessen worden genoemd :)
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeneverbes

   Verwijderen
  2. Klopt! Dat zijn jeneverbessen bij ons. Maar je hebt gelijk, aalbessen. Krijg dat nu nog eens goed in mijn hoofd :)

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Mmm, ja, pompelmoes. Enfin, grapefruit zeggen wij :)

   Verwijderen
 5. Chips en guacamole! Bonuspunten als ik ze samen kan opeten :-)
  Nee serieus, ik mag GEEN chips in huis halen als ik niet een hele zak ineens wil opeten. Vooral paprika of Thai sweet chili...mmmm
  Ik wou dat mijn zwakte een fruitsoort was, haha, zou veel gezonder zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou zeggen altijd welkom hier in Alken, zo'n struiken hebben we genoeg in onze tuin :) Inderdaad heel lekker die zoet-zure smaakmengeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk aalbessen! Mijn zwakte..... zou ik willen doen of ik gezond leef dan aardbeien en mango, maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik nog steeds niet weet wat ik zou kiezen: leven zonder chocola of leven zonder drop?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gek genoeg van fruit watermeloenen maar die kan je moeilijk zelf kweken in de tuin :-D Op plaats twee zijn het aardbeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Chocolade staat hier met stip op nummer 1 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zijn die mooi! En zo mooi vastgelegd, zo doorzichtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog nooit gezien deze witte aalbessen.Ik heb graag nectarine en aardbeien maar ook chocolade en wat stukjes kaas gaan er ook wel in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmm, witte bessen. Melancholisch den k terug aan mijn kinderjaren bij oma in de tuin snoepend van dat lekkers.
  Mijn zwak zijn abrikozen. En uit een abricozenmeid als mama en een nectarinenman als papa, komt daar toch wel een appelBolleke en een perenkabouter uit...

  BeantwoordenVerwijderen