Het shortje.

donderdag 8 oktober 2015


De berentrui bleef heel lang liggen, maar de rest werd - in de vorm van een shortje - wel al gedragen.

Voor de zomer was er een plan. Dat plan bestond eruit om de dochter te voorzien van een stapel tricot shortjes, net als dat ene exemplaar uit haar kast waar ze helemaal weg van is. Het plan voorzag ook een patroon in maat 128 dat voorlopig nog steeds in draft versie op mijn desktop staat en mij telkens ik de macbook open klap grijnzend aankijkt.

U snapt het al. Van heel dat plan kwam bitter weinig in huis en het was al eind augustus voor het shortje eindelijk rond de billen mocht. Net op tijd om rond een zwembad in de Champagne te hangen.

Een simpel shortje, dus. Dat er met een boventransportvoet nog beter had uitgezien, maar goed, het was vakantie voor iedereen, zeker?

berenshort1
berenshort3
stationsberen5
berenshort2

De dochter is fan van allebei, de trui én het shortje. Voorlopig krijg ik het haar nog aangepraat om niét beide stukken tegelijk te dragen, maar de tienjarige is nogal koppig en overtuigd van haar vestimentaire keuzes. Het zou me dan ook niet verbazen dat ze het op haar kamer toch stiekem samen draagt.

5 opmerkingen:

 1. Ik zou het ook niet samen dragen, mss wel op mijn kamer, als pijama ... allebei absoluut mooie stukken !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind zowel de trui als short prachtig.
  Waar heb je het stof gekocht? Ik vind het erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het ook niet direct doen, maar misschien dat die zwarte boordstof het toch een beetje breekt. Als ze het perse wil. Mooi, allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegen volgende lente is goed hoor, voor dat patroon ;-) Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, soms moet je als ouder een oogje dichtknijpen bij de vestimentaire keuzes van de dochter. Het ziet erin ieder geval een heel comfortabele short uit.

  BeantwoordenVerwijderen