Kinders, lately

woensdag 28 oktober 2015


dedrie_blankenberge

dedrie

felix_blankenberge

oona_blankenberge

broers_blankenberge

sundayfunday

voor onze eigen huisannalen:

· een bijna 13-jarige die zich gedraagt als een bijna 13-jarige. Soms met een kort lontje, en soms net heel aanhankelijk. Met overdreven emoties, good and bad. Met een grote mond, maar even goed met een groot hart. Met discussies - want niets is nog vanzelfsprekend - maar ook met knuffels en heel veel liefde voor die kleine broer. Plichtsbewust en er toch soms de kantjes al wat van lopend. Maar vooral: zo enorm veel veranderd op 2 maanden tijd.

· een meisje dat ons soms steil achterover laat slaan. Wat is ze plots groot in dat denken van haar. Waar is dat kleine, onschuldige meisje gebleven? Maar ook: een meisje dat nog altijd moet vechten tegen de pestkop van de klas. Die thuis peptalk ingelepeld krijgt om haar mannetje te staan, maar die toch afziet, vaak in stilte, als het donker is en niemand het ziet. Een meisje dat nog altijd opgaat in de wereld van poppen en huisje spelen en verhalen verzinnen voor haar Lego en Playmobil werelden. Een meisje met de gekste knutselideeën en hence, altijd de rommeligste kamer. Een meisje dat zich vaak zo alleen voelt. Dat beseffen is truly heartbreaking.

· een kleine jongen die zo hard groeit dat er alweer water in zijn kelder staat. Die zijn zus binnenkort gaat inhalen. Die door zijn schooljaar fietst en een al even hard rechtvaardigheidsgevoel aan de dag legt als zijn grote broer. Die nog steeds niet tegen boze stemmen kan, of luide muziek. Die elke ochtend vel komt tanken voor hij aan de dag begint en ook overdag geen moment laat liggen om eens te plakken aan zijn moeder. Die de kunst van 'stille kusjes' zo goed beheerst en grijnst als hij mij daarmee overvalt. The kid met het schoonste Engelse accent. Big big love voor al die 'sleep tight, mother's die ik elke avond mag horen.

31 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven! Drie prachtige kinders heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, ik voel de liefde tot hier :)
  En boe aan de pestkop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw prachtige beschrijving van kleine O had evengoed die van kleine E kunnen zijn. Behalve in lengte lijken tienjarige Eva en Oona in veel op elkaar. In haarkleur en dunne sliertjes. In groots denken over de grote wereld. In spel- en knutselideeën. En helaas ook in dat stille donker-wenen en de pogingen tot mannetjestaan. Maar hé, lieve O, als je blijft lijken op dit meisje dat jou dubbelt in leeftijd, dan kom je er wel. Ik ken je niet, maar ik duim voor jou! (En ook voor jouw mama, die met woorden en beelden de schoonheid kan vangen. Want dat peptalken moet vast ook soms pijn doen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Probeer jij mijn lief dan even te overtuigen van een derde dan? Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn lief wou heel lang ook geen derde en toen ik mij daar had bij neergelegd stelde hij het plots zelf voor. Paaszondag 2007. Die derde was/is echt mijn cadeautje.
   Dus wie weet... misschien draait hij nog wel bij.

   Verwijderen
 5. hartverscheurend, ja dat zal wel!
  gelukkig is er zo veel liefde thuis
  wat een mooie beschrijving van je al even mooie kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n mooie woorden Lies... Mijn haar ging recht staan wanneer ik O's stukje las. Je komt er wel lieve meid! Blijf vooral je mooie zelf. Die peptalk is een goede zaak, daar zal ze ongetwijfeld ook later nog veel aan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontroerend om te lezen,hier een dochter van 18 jaar die weet wat ze wil(af en toe toch),die zelfstandig op kot is maar ook bezorgd over haar ouders...een zoon van 13 die net zoals die van jou een kort lontje heeft,het het studeren niet in zich,dus daar moet ik hem in motiveren tegen de sterren op,maar ook lief,knuffeltjes geeft als niemand het ziet ;) en nog even en hij is groter dan mezelf...Geef je dochter maar de nodige peptalk,geniet van de velmomenten en van je oudste die er even door moet,die pubertijd,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En alle drie zoo verschillend. Wat een geluk die kinders. ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O kan ook een tweelingzus gebruiken, lijkt me. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi! En bij de alinea over o. toch effe moeten slikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik weet als geen ander hoe je dochter zich soms voelt. Knuffel voor haar! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie portretten en updates! Hoe veranderen kids toch constant?! Goed om dat bij te houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig.

  ps: de portretten... zo mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hele mooie foto's en sterke teksten ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn hart breekt als ik lees over jouw meisje. Ik moet er zo vaak aan denken: wat als ... ? Want de peuter hier, die danst nog door het leven en de baby is zich van de wereld nog niet bewust. Onlangs horen dat het tienjarige nichtje al jarenlang de pispaal van de klas is, was een uppercut van jewelste. Wat zijn ze mooi trouwens, die kinderen. Op foto en in woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik lees je stukje over die mooie O. met tranen in de ogen en kippenvel op mijn armen... Ooit was ik haar, bijna 20 jaar geleden stond ik in haar schoenen en vertrok ik met een klein hartje naar school, sprak mijn mama me moed in, vertelde mijn mama wat jij haar nu vertelt... 20 jaar geleden en ik vertel er nog steeds liever anoniem over...
  Moest die kleine meid het nu al maar kunnen plaatsen, moest ze al maar weten dat ze er sowieso sterker uit zal komen en dat die pesters haar tranen en stille lijden niet waard zijn, moest ze al maar weten dat die pester maar een enkeling is, moest ze al maar weten wat een toffe, mooie, lieve, sprankelende jongedame ze zal worden, no matter what... En tot dan, wel ja, dan heeft ze die supermama aan haar zij!
  Hopelijk gaat dit hoofdstuk voor jullie allemaal gauw voorbij en kan je snel genieten van een 2de puber in huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik heb genoten van jouw foto's en vind het prachtig hoe je over je kinderen schrijft, <3 daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. God bless the 'little fuckers' (gesteld dat ik in God zou geloven) ;-) ;-), soit, you know what I mean (quote schaamteloos geript van Siska Schoeters)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo mooie verhalen,
  zo mooie foto's
  en zo geraakt door je verhaal over O.
  mx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel mooie foto's en eerlijke tekst! Herkenbaar voor mijn dochter en mezelf. Wij lezen regelmatig eens in de boeken "Help ik voel zoveel" en "de Hoogsensitiviteit survivalgids", dat helpt soms :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bijna niet te geloven... veel moed je doet dat heel goed... komt ook goed... vooral omdat jullie er samen zullen voor gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een mooie foto's, en wat een mooie woorden....ik herken mijn eigen kinderen in je beschrijving, ook al zijn ze jonger dan de jouwe. en ik herken het meisje dat ik ooit was in je dochter. ik wens jullie allebei heel veel sterkte, en warmte, en huilbuien die helpen opluchten, en goeie moed om er weer tegenaan te gaan, een lichtpunt in de verte op donkere momenten. jouw dochter (en je zonen ook natuurlijk) hebben in ieder geval heel veel geluk met zo een mama als jij

  BeantwoordenVerwijderen