Weekend Cadzand

maandag 5 december 2016


Het was november en mijn lijf had het een beetje lastig met donker en koud en nat. Ik had de zomer geweldig lang kunnen rekken met zalige temperaturen in New York en een aangename oktobermaand, maar november en ik, dat is geen topcombinatie. Het vooruitzicht dat ik nog minstens vier maanden in de kou en het donker moet doorbrengen jagen mij gezwind richting internet om weekends en reisbestemmingen te zoeken. Sommige mensen die hun zomervakantie al voor kerst geregeld hebben doen dat niet uit financiële overwegingen, maar omdat ze het tegen dan al helemaal gehad hebben met het weer. *pleadsguilty*

Omdat ik in 2016 niet te klagen had als het over reizen ging werd het een dichtbijvakantietje. Cadzand is geen onbekende voor ons (kijk maar hier en hier en hier (oooh, zo klein!). Onze hiding place was perfect. Prachtig ingericht, helder, warm, proper, en alles wat een mens maar kan verlangen van een vakantiestek. Deze moeder was na een vrijdagavondrit vol file, sneeuw en een ziek kindje tot niet veel meer in staat dan spaghetti verorberen en wat tv kijken, bedolven onder een hoop dekens en kindertjes. 's Ochtends liet het appartement zich van zijn beste kant zien. Een mooie zonsopgang en een voortdurend licht/schaduwspel met planten en rekken.

DSC_0011
Untitled DSC_0009
IMG_5685b
DSC_0005 Untitled
DSC_0022
DSC_0025 DSC_0023

Zaterdag was bitterkoud, maar ook droog én zonnig. Na het ontbijt en het obligate huiswerk trokken we het strand op. De stok van hier was mee, dus vlot vooruitkomen zat er weer niet in. Mooie tekeningen op het strand daarentegen... (Concentrische) cirkels en mandala-achtige kunstwerken... mijn jongens konden er wat van.

DSC_0025_2
DSC_0031 DSC_0027
Untitled
strandcadzand1 strandcadzand2


Na de middag reden we door het platste land met de mooiste vergezichten. De zon was heerlijk, de wind die kwam opzetten net iets minder. In de auto was het lekker warm, maar uiteraard joegen wij onze kindertjes ook nog eens richting zee, maar dan aan de andere kant van Cadzand.

DSC_0038 DSC_0031 2
Untitled

Aan de Duinweg kan je in deze tijd van het jaar vlot parkeren. Je wandelt de dijk af langs de monding van het Zwin. Oneindig veel vogels te zien, dus de verrekijker was een topper. De zee was ver en de wind trok ondertussen stevig aan. De zon bleef schijnen en met de wind in de rug negeerden we even het feit dat we nog het hele eind terug moesten. Het vooruitzicht op warme chocolademelk maakte gelukkig veel goed.

DSC_0050
Untitled Untitled
DSC_0043 zwin2
zwin3
zwin7 zwin6
zwin8
zwin9

Zaterdagavond was cocoonen. Gordijnen dicht, gedempt licht, boekje lezen, spelletjes spelen. Ook al ging het hier om huiswerk maken, deze foto geeft mij zo'n warm gevoel.

Untitled

Zondag was helemaal anders. Er was storm. Letterlijk en figuurlijk. De kinderen wilden liever niet naar buiten en speelden de hele voormiddag Monopoly op het tapijt. Ik nam mijn camera, trok zoveel mogelijk water- en windproof kleren aan en probeerde mij staande te houden op het strand. Geen sinecure met ferme rukwinden en zand dat zo hard schuurde dat mijn handen binnen de kortste keren helemaal rood waren. Maar zalig was het wel. Alleen in de wind. Water dat keihard opspat. Schuim dat van de toppen van de golven af vliegt. Dappere vissers die beschutting zoeken achter de paalhoofden.

storm2V strandcadzand3H

En terwijl zaterdag nog helemaal blauw was, was zondag een en al grijs.
(door omstandigheden zijn de stormfoto's helaas allemaal telefoonfoto's...)

storm3H storm1H
Storm in Cadzand Untitled
storm9H
Untitled Untitled
Untitled
Untitled

Ook zin gekregen in een herfst- of winterweekend in Cadzand? Wij boekten dit prachtige appartement van Ineken en haar gezin. Alles werd vlot via mail geregeld, er is een ondergrondse parkeergarage (maar in deze tijd van het jaar kan je ook net voor de deur parkeren), en je zit werkelijk net achter de duinen, dus de zee is vlakbij. Wat ons betreft: een absolute aanrader!

9 opmerkingen:

 1. Merci Oon! Heel mooi verslag van jullie weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar Ineken op had gehoopt: een prachtig verslag! Wel moedig van je, om de storm te trotseren op zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi verslag en prachtige foto's Oon! Dit is ook ons favoriete plekje om tot rust te komen! Een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ervan hoe alle kleuren in dit bericht bij elkaar passen. ❤️
  (en leuk om te zien dat de Oontjespennenzakken nog steeds in gebruik zijn!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo alleen op het strand om te fotograferen.
  Wij trokken afgelopen weekend ook naar zee. Ondanks de kou, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi, mooi, mooi! En die stormfoto's doen me denken aan "Als de dijken breken" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk verslag van je weekend en wat een prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke foto's... Chapeau. En een prachtig appartement van Ineken.

  BeantwoordenVerwijderen