Weekendje Ardennen

zondag 18 juni 2017


DSCF5381

Ik had opnieuw de eer om samen met nog wat 'avontuurlijke' sportievelingen de nieuwe (en bestaande) producten van Decathlon te mogen testen. Net zoals vorig jaar gingen we kamperen, al was het deze keer nog ietsje meer weg van de wereld. In mijn geval mag u dit redelijk letterlijk nemen. Vikings zitten duidelijk liever aan zee dan in la Wallonie en het contact met mijn virtuele netwerk was wel heel erg beperkt. Maar niet getreurd, ik kon wel even zonder, want qua afleiding zaten we daar gebeiteld.

DSCF5305 DSCF5308

In het stukje bos was een volledig tentenkamp opgezet en terwijl half België bezweek onder een loden hitte, rilden wij ons op zaterdagmorgen in korte broek (want ja, wat een voorspellingen ook) door de presentatie over Quechua, hiking en trekking. Het was fijn om te horen dat Decathlon niet alleen stevig verder ontwikkelt, maar tijdens die ontwikkeling ook oog heeft voor het 'repair' verhaal. Wat stuk is, hoeft niet noodzakelijk recht de afvalberg op. Er wordt gewerkt aan een systeem waarbij je Decathlon materiaal kan laten herstellen.

Tijdens onze tweedaagse afzondering lieten we heel wat Decathlon materiaal door onze handen gaan en kregen we enorm veel waardevolle informatie die ik als klant - op mijn eentje shoppend in de winkel - duidelijk mis. Ik zou dat uiteraard allemaal kunnen lezen op de website, maar door technische specificaties gaan is niet zo bijster aantrekkelijk. Als ik een jas of een rugzak zoek dan kijk ik uiteraard eerst of het voorwerp in kwestie aan de vereisten voldoet, maar ik laat mij toch ook wel een ietsiepietsie leiden door hoe het eruit ziet. Hierdoor vallen waarschijnlijk een aantal kanshebbers af die mij nog beter zouden dienen als ik door de kleur had kunnen kijken (want ja, zeg, wat is dat toch altijd met dat paars en roze?). Lessons learned, dus.

Ik was zwaar onder de indruk van deze rugzak die met stip op 1 komt in het te-kopen-voor-de-zoon-op-reis-vertrekt lijstje. Kijk zeker eens naar dit filmpje. Deze trekkersrugzak zit vol met details en er is aan zoveel gedacht, zoals: een tasje dat je kan losklikken om ter plaatse mee te nemen, een systeem om je rits vast te zetten, zodat je meteen kan zien of er tijdens het transport met je rugzak is geknoeid, volledig openklapbaar, mét elastieken om je bagage op z'n plaats te houden, een regenhoes en ga zo maar door.
Ook de uitleg van de tenten - weet ik tenminste eindelijk wat het cijfer voor de regenkolom wil zeggen - wist me wel te bekoren. Trekken met de zoon is toch iets dat ik gauw eens wil doen.

DSCF5311
DSCF5320 DSCF5315 DSCF5313

Na de lunch vertrokken we voor een wandeling die ietwat langer uitdraaide dan gepland. Maar de magen waren gevuld, de zon scheen ondertussen, en iedereen kwetterde honderduit.

DSCF5331 DSCF5337
DSCF5343 DSCF5330
DSCF5333 DSCF5359

En dan was het tijd om te kajakken. Mama van vijf bewees dat ze uitermate goed is in multitasken, terwijl yours truly als stuurman probeerde de grootste keien te omzeilen, iets wat niet evident was met het lage water. Vast zitten op de keien bleek gelukkig niet alleen ons te overkomen. Heel wat afgelachen, dus.

DSCF5353

Terug in het kamp wachtte ons alweer een nieuwe opdracht. Wie de opdracht won mocht kiezen waar hij/zij sliep. In de grote tenten, de Fresh & Black tentjes of in het trekkerskamp met de trekkerstenten en de hangmatten. De bedoeling was om zo snel mogelijk alle ingrediënten en materiaal om een omelet klaar te maken tot bij de kok te krijgen. Uiteraard konden we alles pas vinden door op de sup-plank de vijver rond te suppen. Iedereen hield het droog, maar grappige stoten om ronddobberende eieren, jawel.

DSCF5369

Na de avonturen in de hot tub aten we op het dek en praatten we tot de zon onder was.

IMG_0635
IMG_0659
DSCF5381

We sloten de avond af met kampvuurliedjes, wat in dit geval een nogal denigrerende term is voor de geweldige covers die band wel drie uur lang voor ons speelde. En dat die enorm geapprecieerd werden beweest het soms nogal uitbundige meebrullen door de Vlaamse aanhang.

IMG_0670
DSCF5401

Over de zondagochtend kunnen we kort zijn. Het deed een beetje pijn. De matras en de tent deden wat ze moesten doen, maar de nachtrust was nogal aan de ultrakorte kant. We ontbeten, hielpen het kamp opbreken en skipten met prikkende kampvuurrookogen de geplande yogasessie om de ruim twee uur durende rit naar huis aan te vatten.

Maar genoten, check.

Merci, Decathlon.
Merci, Walkie Talkie.

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er super uit!
  Ik heb het filmpje van de rugzak bekeken: wow, heel mooi en handig gerief, maar leeg weegt hij 2.41 kg. Dat komt natuurlijk door alle ritsen en extra zakjes. Dat is wat teveel voor mij. Een beetje (zelfs lichtgewicht) kleding en slaapzak erbij en je zit met 1.5 l drinkwater aan 10 kg. Ik draag onderweg ongeveer 8 kg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een terechte opmerking. Ik ben voorlopig nog een trekkersrugzakleek, maar dat gewicht kan inderdaad wel tellen als je voor minder dan 10 kilo gaat. Ik hou het in mijn achterhoofd.

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke foto's, dank! Ik was er zo ook even....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf ben ik niet zo tuk op kamperen maar na het lezen van dit verslag en vooral het zien van je foto's moet ik mijn mening precies toch eens herzien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zag er geweldig uit. Ik zat gisteren op hun site ook naar de tenten te kwijlen. Ik heb een trekrugzak van 60 L en die weegt ook wel wat leeg. Door de gevulde draagriemen enz. Zit je er volgens mij snel aan. Voor een 7 daagse trektocht zat ik toch snel aan 15 kg. Mijn man nam gelukkig mijn water mee om niet aan die 20 te raken. Dat was in ons geval zonder tent maar van berghut naar berghut.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg onlangs manlief zover om mee te gaan kamperen, en we hebben er een liefhebber bij. Dus gaan we binnenkort onze uitzet vergroten. Ik ondervond al wel dat je bij Decathlon de juiste persoon moet aanspreken om een deskundige uitleg te bekomen. Dus hoera voor alle getrainde medewerkers daar!

  BeantwoordenVerwijderen