
De workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. We schreven onze twee kleinste van 9 en 12 in op een moment dat de oudste het land uit was, maar eigenlijk had hij best kunnen meedoen. Het was waarschijnlijk zelfs meer spek voor zijn bek. Onze jongste vond het - denk ik - wat lang duren. Die wilde kaas maken, maar dat proces laat zich uiteraard niet opjagen. Een workshop duurt ongeveer 2 uur. Het kaasmaken zelf wordt afgewisseld met een rondleiding in het museum, wat voor de nodige verstrooiing zorgt bij alle partijen. Het is afwisselend doen en luisteren, al moet je tijdens het doen ook wel luisteren merkte de kleine terecht op. Inderdaad, anders komt dat met die kaas niet goed.
Deze moeder vond het vooral geweldig om volop foto's te nemen, al was de gids/workshopgever een begenadigd spreker die jong als oud wist te bekoren.



















Na de workshop konden we nog op ons eentje een stuk van het museum in de kelder bezoeken. Hielden wij ons ruim 2.5 uur bezig met luisteren en lezen? Jawel. Daarna genoten we van een welverdiend drankje op het ruime terras. Terwijl zij zich uitleefden op het springkasteel en de speeltuin, leefde hun moeder - camera in de aanslag - zich uit in de echte wereld. Ook een beetje een speeltuin, nietwaar?







Praktisch:
De oude kaasmakerij in Passendale biedt verschillende workshops aan van kaas maken over ijsjes maken tot brood bakken en zelfs bier pairing.
Kaas maken kan elke dag. Op voorhand inschrijven is nodig. Neem zeker een kijkje nemen op de website voor data en prijzen.
www.deoudekaasmakerij.be
's Graventafelstraat 48a
8980 Passendale
Moeder leefde zich prachtig uit! Schone foto's, ook in zo'n donkere (dus waarschijnlijk niet zo makkelijke) omgeving!
BeantwoordenVerwijderenDat viel eerlijk gezegd nog wel mee. Veel kunstlicht, maar ook behoorlijk wat daglicht.
VerwijderenBinnenkort een nieuwe lens! Heel erg benieuwd naar de resultaten daarvan.