Een zoet(ekoek) bedrijfsbezoek

vrijdag 29 september 2017


DSCF9346

In de aanloop naar Open Bedrijvendag (nu zondag, 1 oktober) werd ik uitgenodigd om Vondelmolen te bezoeken. Aangezien peperkoek hier tot de standaard ontbijtmogelijkheden behoort moest ik niet lang nadenken voor ik gretig ja zei. Bedrijfsbezoeken zijn, nog los van de - in dit geval - heerlijke geur in de fabriek, gewoon ook razend interessant. Al helemaal als gepassioneerde mensen met plezier hun dagelijkse werkvloer aan je voorstellen. Dat we er niet erg flatterend bijliepen nam ik er graag bij. Het productieproces om tot die heerlijke peperkoek te komen is namelijk fascinerend en het verhaal van de familie Borms hartverwarmend.

DSCF9390
DSCF9389

Op deze Open Bedrijvendag staan bedrijven met een lange geschiedenis in de kijker. Vondelmolen past met zijn 150 jaar mooi in het rijtje. Het bedrijfsbezoek is niet geleid, maar infoborden geven je de nodige uitleg en je vindt er vast wel een medewerker bij wie je met je vragen terecht kan. Want ja, waarom moet dat moederdeeg alweer een week rusten? En zijn jullie er wel zeker van dat het niet zo goed smaakt als het er uit ziet?

DSCF9351 DSCF9356
DSCF9360 DSCF9367
DSCF9379
DSCF9371
DSCF9404

Zin in een kijkje achter de schermen? Schrijf je dan in via de www.vondelmolenfeest.be. Je kan de fabriek bezoeken, maar er is ook ruimte voor herinneringen ophalen in het stuk dat de geschiedenis van Vondelmolen belicht. Er zullen roodtrucks aanwezig zijn en zal er peperkoek kunnen proeven op een manier die je vast nog niet kende. Kan je er zondag niet geraken en ben je benieuwd naar nieuwe recepten en frisse combinaties? Hier vind je zeker inspiratie.

Is Vondelmolen te ver? Misschien zijn er andere bedrijven die je aandacht trekken. Je vindt het volledige overzicht hier.

1 opmerking: