Wales, dag 6: Watervallen en een zee, meer moet dat niet zijn

donderdag 21 september 2017


DSCF7423

Op dag 6 lieten we de boerderij en 'onze' hond achter en reden we richting kust. Over die 200 kilometer deden we toch wel een uur of drie. Het was al middag toen we bij de Dolgoch Falls aankwamen. Het moet onze geluksdag geweest zijn, want nadat we gisteren al ons geld aan het tanken hadden uitgegeven (omdat het machine out of order was) en nu dus kleingeldloos aan de Pay & Display ticketmachine stonden bleek er al een ticket uit te steken. Even rond ons gekeken, maar er was niemand in de buurt. Wat een meevaller! Wij blij, want anders hadden we ofwel het risico moeten nemen om niet te betalen ofwel waren we moeten terugkomen om de watervallen een andere keer te bekijken.

Maar onze magen knorden ondertussen al stevig en we zochten een picknickplekje uit bij het railway station. Uiteraard bleven we kijken tot de (mini) stoomtrein passeerde. Ik geloof dat iedereen een beetje teleurgesteld was, want hadden we geen ├ęchte trein verwacht? Ja, toch?

DSCF7315 DSCF7323

Gelukkig stelden de watervallen allerminst teleur. De lower falls waren al zo krachtig dat we binnen de kortste keren helemaal nat waren van de spray. Trek je hoger naar de upper falls, dan kom je nog een hele resem kleinere watervallen tegen. Hier was het ook rustiger, want de lager gelegen falls zijn duidelijk een populaire bestemming.
Ik experimenteerde een beetje met lange sluitertijden. Niet helemaal overtuigd van het resultaat, maar het was een goede oefening en ook zonder statief gaf het toch een redelijk deftig resultaat.

DSCF7358
DSCF7340 DSCF7342
DSCF7328

We waren allemaal een beetje weg van het bos. Zoveel mos, stenen om op te klimmen, overal water... We hoorden deze keer niemand klagen over de afstand die we moesten stappen.

DSCF7364 DSCF7351
DSCF7360
DSCF7369 DSCF7371
DSCF7379

Omdat ons parkeerticket maar 2 uur geldig was moesten we wat voortmaken. We hadden zelf niet verwacht dat we daar zo lang zouden blijven, maar wil je alles rustig bekijken en wat blijven pleisteren bij de vele stroompjes, dan is twee uur snel om.

Ons nieuwe huis lag dicht bij de zee en aangezien het nog maar halverwege de middag was en - ja hoor - stralend weer, reden we nog even door naar Tywyn. We waren een beetje op ons hoede, en klaar om er een soort Blankenberge aan te treffen, maar dat was allerminst het geval. Het is gericht op toerisme, maar het overheerst allerminst.

Er stond een enorm krachtige wind, dus het was rillen en van zwemmen kwam al helemaal niets in huis. Van stenen gooien en kastelen bouwen daarentegen des te meer.

DSCF7423
DSCF7416
DSCF7403
DSCF7401 DSCF7384
DSCF7394
DSCF7386
IMG_1945 IMG_1954

Ons nieuwe huis is trouwens een dikke aanrader. We wonen tijdelijk in een (verbouwde) kerk. Ik zou het zo aanraden, maar het is helaas verkocht. Wij zijn de laatste huurders. Het is een beetje vreemd, want ook het derde huis dat we boekten werd tussen het boeken en onze vakantie verkocht. Daardoor gaan we nu een paar dagen kamperen en ik moet toegeven dat dat toch wel wat stress met zich meebrengt, vooral dan omwille van het weer. But for now: this is our church.

DSCF7438
DSCF7434 DSCF7433

Wales 2017 tot nu toe:
· Chepstow Castle & Tintern Abbey
· The Black Mountains, Llanthony Priory en Longtown Castle
· De mijnen van Blaenavon
· Talybont waterfalls horseshoe walk & Tretower Court
· Drie op een rij: Raglan Castle, Skenfrith Castle & Grosmont Castle

Van hier kan je navigeren naar alle Welshe avonturen uit 2015.

2 opmerkingen:

 1. Hopelijk moet ik geen schrik krijgen want toeval of niet, wij boekten ook een weekje Wales volgend jaar, ook in een kerkje/kapel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staan heel veel kerkjes te koop in Wales!
   Benieuwd om te horen of het jullie ook bevalt.

   Verwijderen