Zomers picknicken in de Gentbrugse Meersen

zondag 8 juli 2018


Het is zomer, een hele warme bovendien, en op zomerse weekends wordt er - onder het mom van 'het is toch te warm om te koken' - niet warm gegeten. Om eventueel gemopper in de kiem te smoren gaan wij graag picknicken. Ik sleep de kroost nogal vaak mee naar zee, op een warme zomeravond, maar vandaag zocht ik het dichter bij huis.

DSCF1274

In het Gentbrugse meersengebied is de laatste jaren fors geïnvesteerd. Delen werden toegankelijk gemaakt, geboortebossen aangeplant, bruggen en paadjes aangelegd en er kwam een speeltuin. Daarna kwamen er koeien, een blotevoetenpad, nog meer natuurlijke speelplekken met wilgenhutten en andere houten bouwsels op en rond watertjes. Ik ga er af en toe lopen, maar had het laatste stuk zelf nog niet gezien. Het lag dan ook voor de hand dat de eerste picknickplek na O haar verjaardag (wanneer er traditioneel in de duinen wordt gepicknickt) hier zou zijn.

DSCF1249

Omdat picknicken vereist dat je de boel toch een beetje koel kan houden en omdat we met de fiets waren namen we 1 koeltas mee met een minimum aan koelkastspullen. Wat kaas betreft hebben we geluk. Onze oudste is, naast een gemakkelijke alleseter, ook een fervente aanhanger van smeerkaas. Elke schooldag hebben wij dezelfde conversatie:

- "Wat moet er op je boterham?"
- "Smeerkaas."

Lekker gemakkelijk, ook nu er voor een paar uur geen koelkast voorhanden was. Maar ik wijk af. We fietsten een groot stuk meersengebied door, zagen dat bijna alle watertjes waren opgedroogd en kozen dan een plekje uit bij drie picknickbanken. Dat was handig om alle broodjes klaar te maken, maar voor het echte eten verkiezen wij toch de grond.

- "Waarom heb jij zoveel smeerkaas mee?" vroeg de jongste.
- "Omdat jij die mag uitproberen en zeggen of je die lekker vindt."

DSC_0039 DSCF1243

Dat moest ik geen twee keer zeggen. Twee zonen, elk met een potje smeerkaas. De oudste maakte prachtige kunstwerken met groenten en zaden, de jongste at de smeerkaas met grissini recht uit het vlootje. Qua goedkeuring kon dat wel tellen. De vader - die ook alles eet - liet weten dat hij aangenaam verrast was door die Milkana. Lekker fris en met alles te combineren.

DSC_0015 DSCF1269

Dat zit alvast goed voor onze trekkersavonturen. Smeerkaas op een broodje naast een kampvuur.
Ik zie het al helemaal zitten.

En de meersen: dikke aanrader. Wie nog mooie picknickplekken kent, laat ze me gerust weten.

DSCF1294 DSCF1248 DSCF1254
DSCF1283 DSCF1282 DSCF1277

Ik geef u alvast nog even de favorieten van de jongens mee:

DSCF1308 DSC_0026

Links:
- Milkana smeerkaas met room
- kleurige snoeptomaatjes
- fijngesnipperde komkommer
- gescheurde basilicumblaadjes

Rechts:
- Milkana smeerkaas met room
- tomaat
- basilicum

En dit is mijn favoriet:

DSCF1316

- Milkana smeerkaas met room
- radijsjes
- pijpajuin, fijn gesneden
- zonnebloempitten

*NOTE: [AD] deze post kwam tot stand in samenwerking met Walkie Talkie en ilovecheese.be

3 opmerkingen:

  1. Amai das daar schoon!
    Mijn favoriet is trouwens plattekaas, radijzen en fijngesnipperde bieslook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is daar zo mooi! Ik noteer het zeker als mogelijke fotolocatie (altijd op zoek, hé). Leuke combinaties met de smeerkaas: eigenlijk kan je daar zo veel kanten mee uit, hé!

    BeantwoordenVerwijderen